Вінницькі спортсмени з таеквон-до ІТФ здобули сім медалей на чемпіонаті Європи

Вінницькі спортсмени з таеквон-до ІТФ здобули сім медалей на чемпіонаті Європи

12:40 22.04.2024

У Словенії відбувся чемпіонат Європи з таеквон-до ІТФ, на якому вінницькі спортсмени вразили майстерністю техніки та витримкою. У перебігу поєдинків вінничани здобули «золото», чотири «срібла» та дві «бронзи». 

На спортивну подію з’їхались спортсмени з 32 країн Європи. За першість змагалися 750 учасників. Вінницьких призерів підготували тренери: Тарас Вольський, Богдан Мазур та Олег Барчишен.

Як повідомив голова філії «Федерація таеквон-до ІТФ України» у Вінницький області Олег Барчишен, чемпіонство Європи здобув вінничан Дмитро Саботюк. І це – перша нагорода такого ґатунку в цьому спорті для Вінниці.

Дмитро Саботюк став чемпіоном у спарингу до 51 кг серед юніорів 16-17 років. Це вперше вінницькі спортсмени здобули таку високу нагороду на чемпіонаті Європи. Також він здобув бронзову медаль у категорії туль 2 дан, – говорить Олег Барчишен.

Вперше виступали на міжнародній арені та здобули срібні нагороди – Тимофій Пузаєнко (серед старших юнаків 11-13 років, спаринг до 50 кг) та Дмитро Сугак (серед юніорів 14-15 років, спаринг до 50 кг).

Також «срібло» здобув Максим Стерницький, серед юніорів 14-15 років, але вже у спарингу до 65 кг.

Анастасія Семенова додала до колекції медалей бронзову нагороду, серед жінок у віці 18-34 років у категорії туль 3 дан. А Аліна Шуткевич виборола друге місце серед юніорок у спарингу до 50 кг.

Для наших спортсменів ці змагання дуже успішні. У них брали участь 12 спортсменів, загалом маємо сім нагород. Це найкращий результат на чемпіонаті Європи для вінницьких таеквондистів. А у підсумку збірна України посіла друге загальнокомандне місце, – зазначив Олег Барчишен.

Голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський привітав спортсменів та підкреслив, що важливо й надалі підтримувати та розвивати спортивну галузь у Вінниці.

Вітаємо вінницьких спортсменів та їхніх тренерів та бажаємо подальших успіхів та перемог! Дякуємо Збройним Силам України, адже саме завдяки їхній щоденній праці спортсмени можуть прославляти нашу державу, – каже Сергій Краєвський.

Нагадаємо, цікаві та напружені поєдинки. Вінницькі спортсмени здобули 35 нагород на кубку України з таеквон-до ІТФ серед старших юнаків, юніорів та дорослих. Змагання відбулись у місті Черкаси.

Читайте також

У Вінниці відбулось нагородження призерів Відкритого чемпіонату громади з футзалу
Детальніше
У Вінниці відбувся забіг до 10-річчя започаткування Цивільно-військового співробітництва у ЗСУ
Детальніше
Жмеринчани представлятимуть Україну на Чемпіонаті Світу з кікбоксингу
Детальніше
Двоє гравців вінницької "Ниви" - у збірній 26 туру Другої ліги
Детальніше
Вінничани вдало виступили на чемпіонаті України серед юнаків зі спортивної радіопеленгації
Детальніше
Вінницькі баскетболісти стали чемпіонами України серед чоловічих команд
Детальніше