«Іноземні суперники підходять потиснути руку», – вінницькі пауерліфтери про участь у світових змаганнях

«Іноземні суперники підходять потиснути руку», – вінницькі пауерліфтери про участь у світових змаганнях

12:06 30.04.2024

Завдяки вінницьким силачам Івану Чупринку та Мар’яні Шевчук на міжнародних аренах неодноразово переможно піднімався Державний Прапор України і звучав наш Гімн. 

Представляти Україну під час повномасштабної агресії особливо відповідально. 

Своїми досягненнями ми показуємо, що Україна незламна, вона вистоїть і подолає усі негаразди, – кажуть пауерліфтери.

Іван Чупринко десятиліття утримує статус найсильнішого жимовика у своїй ваговій категорії. Він – майстер спорту України, 12 разовий чемпіон світу та володар 14 світових рекордів.

Спортсмен сильний не лише тілом, а й духом. Під час церемонії нагородження на чемпіонаті світу з жиму лежачи він проігнорував представника Ірану та двічі не потиснув йому руку. Пауерліфтер продемонстрував свою позицію відносно країни, яка поставляє дрони російським окупантам і цим підтримує агресію проти України.

Іван Чупринко є тренером Мар’яни Шевчук. Силачка пробувала себе у різних видах спорту, але вже дев’ять років як прийшла у пауерліфтинг. Представляє Вінницький регіональний центр з фізичної культури й спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт».

Мар’яна Шевчук – Заслужений майстер спорту України. Золота медалістка літніх Паралімпійських ігор у Токіо. У 2021 році встановила світовий рекорд у ваговій категорії до 55 кг, піднявши 133,5 кг, і стала чемпіонкою світу. У 2023-му спортсменка здобула «срібло» Кубка світу з пара пауерліфтингу. А вже цьогоріч Мар’яна додала ще одне «срібло» Кубка світу до своєї колекції нагород.

За словами Мар’яни, представляти Україну під час повномасштабної агресії – особливо хвилююче. 

Більшість іноземних представників підходять обійняти чи потиснути руку, оскільки вони співчувають нашій Батьківщині, яка щоденно протистоїть сильному і підступному ворогу, – розповідає спортсменка.

Нагадаємо, у Коломиї відбувся чемпіонат України з пауерліфтингу з жиму лежачи та класичного жиму лежачи серед дорослих, юніорів та юніорок, юнаків та дівчат. Силачі з Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи №5 вибороли срібну та бронзову нагороди.

Читайте також

Вінницька команда з хокею на траві здобула «срібло» чемпіонату України
Детальніше
У Вінниці відбулась Спартакіада серед осіб з інвалідністю, яка об'єднала 70 учасників
Детальніше
Українська діаспора в німецькому місті Карлсруе створить унікальний мурал-вишиванку
Детальніше
До Дня сім'ї у Вінниці відбувся спортивний захід "Сильні, вільні і спортивні"
Детальніше
З черговим візитом до Вінниці приїхав німецький волонтер Гельмут Діфенбах
Детальніше
До Дня Європи у Вінниці провели відкритий міський турнір із баскетболу
Детальніше