"Чайка" з Київщини та вінницька "Нива" зіграли у "суху" нічию

"Чайка" з Київщини та вінницька "Нива" зіграли у "суху" нічию

14:32 04.05.2024

У Другій лізі головною подією п’ятниці був матч у Макарові. "Чайка" вперше у 2024 році проводила домашній матч тут, на звичному місці, на стадіоні з натуральним покриттям. Вона без поразок від листопада минулого року (з часу поразки 1:2 від ЮКСА), здобувши в останніх шести матчах по три перемоги та нічиї. Зокрема, в першому колі з голом Семенця підопічні Сизихіна виграли в Вінниці.

У випадку перемоги "Нива" могла піднятися на 1-2 рядки таблиці в верхню її половину. "Чайка" ж досить далеко від призового третього місця (шість очок) і дуже відірвалася від переслідувачів (11 очок від п’ятого місця). Тож, виходить, господарі грали просто заради престижу - щоб гарно провести заключний домашній матч цього сезону.

Початок матчу пройшов під контролем господарів. Кілька атак провели вони вже в дебюті. При цьому на 10-й хвилині після непорозуміння між воротарем і захисником господарів Дубілеєм ледве не протиснувся на ударну позицію Загорулько - лідер бомбардирських перегонів чемпіонату і за сумісництвом граючий президент Ниви. Слідом Артур зі штрафного перевірив надійність Коломійця, - інформує пресслужба футбольного клубу "Нива".

Напружений перший тайм все ж обійшовся без голів, хоча перед самою перервою найрезультативніший гравець господарів ледве не завершив швидку атаку "Чайки", причому Семенець ще й претендував на пенальті. Після перерви гра проходила напружено, проте з недостатньою гостротою. Виділити варто саме Загорулька, якого захисники господарів старалися опікати особливо ретельно, а він все одно знаходив способи як не пробити, то вдало підіграти товаришам по команді.

Розв’язка матчу очікувалася в кінцівці, проте й тут виконання десь підвело суперників. Останній і найкращий шанс у "Ниви" мав Лотоцький: класно підключався на стандарт - і теж не досяг успіху. У "Чайки" двічі бив Кулакевич, але промахнувся метрів із десяти на 84-й хвилині. А вже в компенсований час гарного удару завдавав Хобта - і тут теж воротар виручив вінничан. Дев’ятий раз у сезоні зіграла внічию "Нива" - жодна команда не є в Другій лізі цього сезону більш компромісною.

Відразу кілька разів вступав у гру новий воротар вінничан - перед перервою відбив несильний удар Семенця з убивчої позиції, у компенсований час другого тайму врятував після смачного удару Хобти. Після відходу попередніх голкіперів на чолі з Вічним, Захарчук на початку не уникнув помилок. Але зараз це надійний лідер тилів своєї команди.

Нагадаємо, вінницька "Нива" переграла "Кремінь-2" (Кременчук) - 2:0. Вінничани не могли виграти ще з листопада (в чотирьох останніх турах -  три нічиї та ось недавня поразка від Локомотива в столиці). Що вже говорити про "Кремінь-2" - це остання команда на всі ліги чемпіонату України 2023/24, яка не вигравала в поточному сезоні. Востаннє "двієчка" першолігового клубу з Полтавщини брала три очки за матч ще в вересні 2022-го (обігравши 3:0 "Рубікон", який наказав довго жити ще під час минулого сезону).

Читайте також

Усик проти Ф'юрі - битва за історичну велич
Детальніше
"Вінницькі вовчиці" привезли нагороди з Чемпіонату України та готуються до наступних змагань
Детальніше
Вінницька команда з хокею на траві здобула «срібло» чемпіонату України
Детальніше
У Вінниці відбулась Спартакіада серед осіб з інвалідністю, яка об'єднала 70 учасників
Детальніше
До Дня сім'ї у Вінниці відбувся спортивний захід "Сильні, вільні і спортивні"
Детальніше
До Дня Європи у Вінниці провели відкритий міський турнір із баскетболу
Детальніше