Вінничан запрошують на екскурсію "Подільська оселя: село/місто"

Вінничан запрошують на екскурсію "Подільська оселя: село/місто"

16:25 26.08.2022

В неділю, 28 серпня, вінничан запрошують відвідати кураторську екскурсію виставкою "Подільська оселя: село/місто". Екскурсію проводитимуть у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї.

Там можна буде ознайомитися із побутом та стилем життя на Поділлі у містах та селах, дізнатися про особливості тодішніх інтер'єрів та їхнє значення в житті подолян.

Для участі в екскурсії потрібно обов'язково зареєструватися. Зробити це можна за телефоном - 068-725-49-57 (дзвінки приймаються з 10:00 до 17:00) або за посиланням, - повідомляє Вінницький обласний краєзнавчий музей.

Вартість екскурсії для дітей та студентів – 30 грн, для дорослих – 50 грн (включаючи екскурсійне обслуговування).

Тематична виставка

У двох експозиційних залах музею розгорнули цікаву та видовищну виставку, що складається з двох змістових частин та відтворює особливості сільського й міського помешкання жителів Східного Поділля кінця ХІХ – середини XX ст.

На виставці, та тематичних екскурсіях до неї можна дізнатися про традиційну українську хату, велике різноманіття способів зведення традиційного житла Поділля та інтер'єри сільського житла українців. 

У другій частині виставки можна побачити яким було міське життя та помешкання городян, охочих ознайомлять з побутом вінничан: покажуть окремі предмети інтер'єру міської квартири, де представлені набір меблів кінця ХІХ – початку XX ст. та тодішні предмети розкоші, такі як грамофон та інші "гаджети".

Нагадаємо, вінничан запрошують взяти участь у прогулянковій екскурсії "Трамвай часу" з чарівною гідесою Катериною Ружило. В останній вікенд літа можна відвідати екскурсію у музей Вінницького трамвая та здійснити антуражну поїздку у ретро-трамваї вечірнім містом.

Читайте також

У Вінниці для дітей Захисників і ВПО влаштували екскурсію на «Вервольф» та в музей-садибу Пирогова
Детальніше
Безкоштовні екскурсії для захисників, які відновлюються після поранень, проводить вінницька гідеса
Детальніше
Колекція вінницького музею поповнилась новими експонатами - традиційними дряпанками
Детальніше
Художню виставку Федора Панчука "Ювілейна-24" відкриють у Вінниці
Детальніше
У Вінницькому краєзнавчому музеї провели другий майстерклас з писанкарства для дітей-сиріт
Детальніше
Благодійність, майстер-класи та фудкорт: програма Пироговського пікніка - 2024
Детальніше