У Вінниці презентували дитячу книгу «Таємниці старої черешні»

У Вінниці презентували дитячу книгу «Таємниці старої черешні»

20:09 24.04.2024

Вінницька письменниця Галина Рибачук-Прач презентувала свою нову дитячу книгу «Таємниці старої черешні». Цікавою та незабутньою стала зустріч із авторкою для учнів третього класу Вінницького ліцею №5.

Дітям випала можливість поспілкуватись із письменницею Галиною Рибачук-Прач, яка поділилася спогадами про свій творчий шлях та про те, звідки черпає натхнення для своїх книг. Крім того, разом із малечею читала уривки із віршів, які написала раніше, та зачаровувала розповіддю про нову казку «Таємниці старої черешні». В ній є все: неймовірні герої, карколомні пригоди, вражаючі загадки, споконвічна боротьба добра зі злом.

За словами письменниці, над цим твором вона працювала впродовж року. А за відправну точку слугували приклади патріотизму та любові до рідної землі.

Сьогодні Збройні Сили України стоять на сторожі нашої держави і ми щодня дякуємо нашим Захисникам та Захисницям за можливість творити, працювати, навчати, – наголосила Галина Рибачук-Прач.

Класний керівник учнів третього класу Вікторія Лисюк зазначила, що такі зустрічі з письменницею надихають дітей, дарують їм нові емоції, можливості для проявів творчої уяви та фантазії.

Галина Рибачук-Прач продовжує завойовувати серця юних читачів і залишається невичерпним джерелом натхнення для молодого покоління, – каже вчителька.

На знак вдячності та довгу пам’ять про зустріч діти намалювали та подарували письменниці свої малюночки, які створили за мотивами її пригодницьких оповідань із серії книжок «Маленький мандрівник» та оповідань «Пригоди кажанчиків».

Нагадаємо, у креативному просторі «Артинов» відбувся поетичний вечір, який організував департамент соціальної політики міської ради спільно з Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом. 14 талановитих вінничан представили свої поетичні твори на патріотичну тематику. Присутнім вдалося зібрати 20 тисяч гривень на підтримку Збройних Сил України.

Читайте також

У Вінницькому міському суді відбулась "Великодня майстерня" для діток з центру реабілітації
Детальніше
В гості до вінницьких рятувальників завітали першокласники 15-го ліцею
Детальніше
Дитячий волонтерський центр «VinPatriot» підготував для військових гостинці
Детальніше
У Вінницькому краєзнавчому музеї провели другий майстерклас з писанкарства для дітей-сиріт
Детальніше
Центру "ЯМаріуполь" передали обладнання для облаштування дитячого куточку
Детальніше
У Вінниці влаштували майстерклас для дітей - виготовляли пасхальні кошики
Детальніше