Як спорткомітет Вінницької міськради підтримує своїх колег на передовій

Як спорткомітет Вінницької міськради підтримує своїх колег на передовій

15:23 12.02.2024

Чимало тренерів вінницьких спортивних шкіл добровільно пішли на фронт і змінили спортивні костюми на піксельну форму. Колектив комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради щомісяця відкладають 5% від своєї заробітної плати, щоб забезпечити своїх колег на передовій необхідними речами: одягом, взуттям, старлінкам та автомобілями…

Як розповів голова комітету по фізичній культурі та спорту Сергій Краєвський, наразі 14 вінницьких тренерів-викладачів служать у лавах Збройних Сил України. Це люди, які здатні не лише виховувати чемпіонів, але й захищати український суверенітет на фронті.

Їх небайдужість до Батьківщини та беззаперечний внесок у спорт і суспільство викликають максимум поваги та підтримки. Вони без роздумів та хвилювань у перші дні повномасштабного вторгнення зібрали речі, взяли документи й вирушили на різні напрямки України, – зазначив Сергій Краєвський. – Від початку повномасштабної війни ми з колегами вирішили, що окрім словесної підтримки, необхідно виражати нашу неймовірну вдячність за їхню допомогу в наближені перемоги над російським ворогом. Ми відчуваємо гордість та повагу до цих великих людей, які не лише тренують наших спортсменів, але й служать на фронті. Наші герої заслуговують на нашу постійну підтримку і допомогу, особливо в нинішніх умовах, коли кожна гривня – важлива для безпеки і захисту нашої країни.

За його словами, зібрані кошти спрямовують на закупівлю необхідного одягу, взуття, старлінків та автомобілів, аби згодом Захисники та Захисниці могли виконувати свої обов'язки з найвищим рівнем ефективності та комфорту.

Кошти були витрачені на закупівлю необхідного інвентарю для військових та матеріальну допомогу в разі поранення тренерам-викладачам галузі, сім’ям тренерів-викладачів та вихованців, які несуть службу у лавах ЗСУ або загинули внаслідок терористичних атак. Надалі ми будемо продовжувати таку фінансову допомогу колег-захисників, адже саме завдяки підтримці один одного ми переможемо окупанта, – підсумував голова комітету по фізичній культурі та спорту Сергій Краєвський.

Нагадаємо, спортивний захід, спрямований на підтримку та відновлення сил військовослужбовців, які перебувають на реабілітації, відбувся на базі одного зі спорткомплексів. Організував дружні змагання комітет по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради.

Читайте також

У Вінниці презентували книгу, присвячену полеглому пілоту Дмитру Майбороді
Детальніше
СБУ затримала у Вінниці рецидивіста, який працював на вагнерівців
Детальніше
До Дня сім'ї у Вінниці відбувся спортивний захід "Сильні, вільні і спортивні"
Детальніше
У Вінниці багатодітним родинам роздали пакунки з продуктами та засобами гігієни
Детальніше
FPV-дрони, "мавіки" та тепловізори передала Вінниця бійцям семи військових частин
Детальніше
Юні вінницькі волонтери проведуть благодійний ярмарок "Код нації"
Детальніше