Вихованці Вінницької МДЮСШ №5 привезли 15 медалей з чемпіонату країни з самбо

Вихованці Вінницької МДЮСШ №5 привезли 15 медалей з чемпіонату країни з самбо

15:05 19.08.2024

У Чернівцях відбувся чемпіонат України з боротьби самбо серед юніорів, юніорок, юнаків, дівчат старшого віку та кадетів (спортивне та бойове, IІІ ранг). 13 вихованців Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 5 вибороли дві золоті, шість срібних та сім бронзових нагород.

Вінничани Артем Мрочко та Артем Зімін стали чемпіонами у категорії «юнаки».

Срібними призерами змагань стали: Владислав Ткачук, Олег Кобенда, Каріна Малюта, Віра Устюгова, Володимир Дніпровський та Оксана Малюта.

Бронзовими нагородами поповнили скарбничку спортшколи: Світлана Клімова, Анна Барабаш, Анастасія Майдуда, Артем Мрочко, Каріна Малюта, Анна Барабаш та Анастасія Майдуда.

Підготували спортсменів до Всеукраїнського змагання тренери-викладачі МДЮСШ № 5 Олег Бузовський та Володимир Беліков.

Олег Бузовський зазначив, що чемпіонат був дуже важливим для наших борців, оскільки є відбірковими до чемпіонату світу.

Наші вихованці Артем Зімін та чемпіон Європи Антон Додон захищатимуть честь Вінниці на чемпіонаті світу, який відбудеться на початку жовтня на Кіпрі, – підкреслює тренер.

Голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський привітав юних спортсменів та побажав їм нових звершень та перемог.

Майбутній чемпіонат світу із самбо – можливість для наших спортсменів показати свою силу, витривалість та майстерність на світовій арені. Вірю, що наші хлопці будуть гідно представляти Вінницю, адже вони доклали максимум зусиль на тренуваннях. Перемога – це не просто мета, це результат наполегливої праці, і я впевнений, що наші спортсмени готові її досягти. Ми пишаємося ними і бажаємо нових звершень! – говорить Сергій Краєвський.

Чемпіонат країни з самбо

Чемпіонат України з боротьби самбо відзначився великим змагальним духом. На спортивну подію з’їхались 440 самбістів із 19 областей України. За підсумком турніру команда Вінниччина посіла:

  • 1 командне місце серед юнаків, 
  • 2 місце – серед юніорів,
  • 2 місце – серед кадетів.

Нагадаємо, у місті Тернопіль відбувся чемпіонат України з боротьби самбо серед підлітків. Після напружених та емоційних боїв чемпіонкою змагань стала вихованиця Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 5 Оксана Малюта, яка завоювала золоту медаль.

Читайте також

Вінницьку молодь запрошують на відкритий шаховий турнір
Детальніше
Переможцем шахового турніру “Кубок Метра 2024” став юний вінничанин
Детальніше
Рятувальники Вінниччини продемонстрували свою витривалість та вміння під час пожежного кросфіту
Детальніше
У Вінниці для активної молоді влаштували турнір з волейболу
Детальніше
Вінницькі акробати завоювали «бронзу» на Чемпіонаті світу
Детальніше
«Нива» (Вінниця) програла черговий матч Другої ліги - на цей раз поступилася «Чайці»
Детальніше