Вінницький боксер попри два нокдауни все ж поступився американцю

Вінницький боксер попри два нокдауни все ж поступився американцю

13:45 12.08.2024

У ніч на 11 серпня у Лас-Вегасі на Michelob Ultra Arena відбувся вечір боксу. Головною його подією стала битва за титул тимчасового чемпіона світу за версією WBC у першій середній вазі. За нього змагалися вінничанин Сергій Богачук та американець Вірджил Ортіс. Боксери продемонстрували справжню феєрію в рингу, яка тривала усі 12 раундів

Суперники почали бій майже без розвідки. Вони викидали багато ударів, сміливо йшли на обміни, в яких Ортіс виглядав дещо впевненіше та мав перевагу в точності.

Ще в стартовій трихвилинці Богачуку вдалося відправити Ортіса на канвас. Спочатку рефері не зарахував нокдаун, але після перегляду відеоповтору в п'ятому раунді повідомили, що він все ж таки був.

У восьмому раунді Вірджіл Ортіс пропустив лівий хук і торкнувся рукавичками канвасу, тож рефері зарахував ще один нокдаун. Американець одразу ж кинувся відігравати епізод і провів дуже активно наступні півтори хвилини, під час яких Богачук пропустив оверхенд, але встояв на ногах.

З десятого раунду Сергій підвищував темп і намагався зближуватися з суперником. Українець завдавав численних ударів, на які Вірджил також відповідав, проте через втому вони вже не становили значної загрози.

У фінальному раунді Богачук ледь встояв на ногах, але не зупинився й за декілька секунд сам кинувся в атаку. Проте завершити битву достроково жодному з боксерів не вдалося.

Долю поєдинку визначали судді

Тож долю поєдинку визначали судді, які роздільним та досить суперечливим рішенням віддали перемогу американцю – 113:113, 112:114, 112:114. Таким чином українець втратив пояс тимчасового чемпіона WBC.

Зазначимо, що Вірджил Ортіс вперше не здобув перемогу нокаутом. Він тріумфував у кожному зі своїх 22 боїв, але до цього усі завершував достроково.

Для вінницького боксера Сергія Богачука ця поразка стала другою у 26 поєдинках. В його активі 24 перемоги, з яких 23 нокаутом.

Нагадаємо, вінницький боксер Володимир Кушнір став срібним призером міжнародного турніру в Іспанії. Про це інформує Федерація боксу Винницької області.

Читайте також

У Вінниці відбулась прем'єра довгоочікуваного документального фільму "Атлети війни"
Детальніше
Вінницьку молодь запрошують на відкритий шаховий турнір
Детальніше
Переможцем шахового турніру “Кубок Метра 2024” став юний вінничанин
Детальніше
Рятувальники Вінниччини продемонстрували свою витривалість та вміння під час пожежного кросфіту
Детальніше
У Вінниці для активної молоді влаштували турнір з волейболу
Детальніше
Вінницькі акробати завоювали «бронзу» на Чемпіонаті світу
Детальніше