Вінницькі тхекводисти вперше здобули титули чемпіонів в олімпійській програмі

Вінницькі тхекводисти вперше здобули титули чемпіонів в олімпійській програмі

14:38 05.04.2024

Вперше в історії тхеквондо (ВТФ) Вінницької області в олімпійській програмі спортсмени з МДЮСШ №2 здобули титули чемпіонів.

Про це 5 квітня інформує Вінницька міськрада.

У столиці Північної Македонії місті Скоп’є відбулись рейтингові міжнародні змагання «SKOPJE OPEN RAMUS» – етап Кубка світу з тхеквондо. На цьому турнірі Вінницю представили спортсмени з міської дитячо-юнацької спортивної школи №2, які здобули золоту та дві бронзові нагороди. До складу команди увійшов і новачок, для якого цей турнір став дебютним, - йдеться у повідомленні.

На спортивну подію з’їхались представники збірних команд багатьох країн світу, чемпіони та призери чемпіонатів Європи, світу, Всесвітнього Гран-прі та Олімпійських Ігор.

Були спортсмени з понад 120 команд та 38 країн. 

Тренерка Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи №2 Аліна Новинюк зазначила, що вперше в історії тхеквондо (ВТФ) Вінницької області в олімпійській програмі серед юніорок чемпіонкою стала Ірина Чесалкіна. Дівчина виступала у ваговій категорії 49 кг й перемогла двох сильних суперниць із Сербії та представницю Швеції у фіналі.

Бронзовим призером став Ілля Головатюк – 68 кг. 

Ілля також вперше в історії тхеквондо нашої області (ВТФ) в олімпійській програмі став переможцем. Він у першому бою впевнено переміг суперника із Туреччини, у другому – суперника із Македонії. І лише у третьому бою поступився спортсмену із Чорногорії, – говорить Аліна Новинюк.

Дебютував на міжнародних рейтингових змаганнях – Роман Соловей (кадети 45 кг). У цьому році він зайшов у вищу вікову групу. На килимі переміг суперників із Македонії та Сербії, програв спортсмену із Туреччини та виборов бронзову нагороду.

Роман Кумар зайняв почесне п’яте місце на «SKOPJE OPEN RAMUS».

У підсумку вінницька команда на міжнародному рейтинговому турнірі – етап Кубка світу – зайняла шосте командне місце серед 106 команд.

Наші спортсмени здобули високий міжнародний рейтинг та вагомі бали для потрапляння у національну збірну команду України! Змагання такого класу можна зрівняти майже з рівнем чемпіонату Європи. Дуже важко пройти навіть один поєдинок. Але в цей раз наша підготовка та досвід нарешті почали давати високий міжнародний результат спортсменам! Вдалося пройти багато поєдинків і вибороти довгоочікувані нагороди, – зазначає Аліна Новинюк.

Нагадаємо, у місті Івано-Франківськ пройшов чемпіонат України з тхеквондо ВТФ. Вихованці Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи №2 здобули «золото», «срібло» та «бронзу».

Читайте також

Юні жмеринчани стали бронзовими призерами всеукраїнського турніру з футболу
Детальніше
"Чайка" з Київщини та вінницька "Нива" зіграли у "суху" нічию
Детальніше
У Вінниці відбулось нагородження призерів Відкритого чемпіонату громади з футзалу
Детальніше
У Вінниці відбувся забіг до 10-річчя започаткування Цивільно-військового співробітництва у ЗСУ
Детальніше
Жмеринчани представлятимуть Україну на Чемпіонаті Світу з кікбоксингу
Детальніше
Двоє гравців вінницької "Ниви" - у збірній 26 туру Другої ліги
Детальніше