Вінницькі баскетболісти стали чемпіонами України серед чоловічих команд

Вінницькі баскетболісти стали чемпіонами України серед чоловічих команд

15:27 30.04.2024

Переможцями ХХХІІІ чемпіонату України з баскетболу серед чоловічих команд у Фіналі восьми Першої ліги сезону 2023-2024 рр. стала команда БК «Вінниця». Спортсмени успішно пройшли усі випробування та піднялись на першу сходинку. Фінальні змагання відбулися з 26 по 28 квітня в Рівному.

БК «Вінниця» у перший ігровий день зустрілася з командою «Чернігів–ШВСМ» та здобула перемогу. А наступного дня змагалась із командою «Полтава», матч завершився з рахунком 72:51 – теж на користь Вінниці. І у фінальній боротьбі зійшлася зі спортсменами Рівне-ОСДЮСШОР.

Гра виявилася напруженою. Наші баскетболісти в третій чверті збільшили перевагу до +13, а останній виграли з рахунком 16:8. У підсумку БК «Вінниця» стала переможцем Першої ліги, обігравши у золотому матчі Фіналу восьми Рівне-ОСДЮСШОР з рахунком 80:62. До того ж гравця БК «Вінниця» Юрія Шкондю визнано кращим гравець ліги. Хлопець також отримав статуетку MVP.

Ми, звісно, хотіли і вірили в те, що наша команда стане чемпіонам. Весь сезон наші хлопці боролися, йшли напролом і досягали своєї мети. Фінальні ігри видалися, дійсно гідними. Суперники не давали часу розслабитися. Гра за 1-2 місця була запеклою. Команда з Рівного мала перевагу, оскільки грала на домашній арені зі своїми вболівальниками й у своїх рідних стінах та кільцями. Але нашим чемпіонам і це не завадило довести всім, що вони дійсно гідні переможці ХХХІІІ чемпіонату України з баскетболу серед чоловічих команд Першої ліги сезону 2023-2024 рр., – зазначив президент Вінницької баскетбольної федерації Дмитро Петрик.

Також додав: «Напевно, немає таких слів, щоб передати, наскільки це неперевершено і емоційно захопливе явище – гра у баскетбол. Дякуємо нашим Захисникам і Захисницям, що дають нам змогу займатися улюбленою справою і спостерігати за такими емоційними іграми та перемогами. Слава Україні!»

Зі свого боку помічник тренера та капітан команди БК «Вінниця» Олександр Главатчук розповів, що перед початком сезону хлопці ставили собі план-максимум, який успішно реалізували.

Тільки на першому груповому етапі наша команда зазнала єдиної поразки, і це для нас стало дзвіночком, що розслаблятися не можна, – каже Олександр Главатчук. – Плей-офф пройшли без поразок, потрапивши у завершальний етап. Четверть фінал та півфінал також подолали впевнено. Нашим суперником у фіналі були господарі паркету з міста Рівне – молода та амбіційна команда, яка також вийшла на майданчик, перед своїми вболівальниками перемагати. Але, розуміючи, що ми у фіналі, тобто за крок до перемоги, – ми не мали права зупинятися.

Також щоб підтримати улюблену команду, до Рівного приїхали й баскетбольні вболівальники з Вінниці.

Нам було приємно бачити на трибунах президента Вінницької баскетбольної федерації, директора МСДЮСШОР, рідних та друзів наших гравців та просто фанатів нашої команди. Дякуємо всім за вашу підтримку! – каже Олександр Главатчук.

Нагадаємо, у Вінниці до Дня Європи відбудеться Відкритий міський турнір із баскетболу 3х3 серед дівчат, юнаків до 18 років та дорослих. Спортивну подію організовують за сприяння комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради, міської спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з баскетболу, міської федерації з баскетболу та Вінницького національного медичного університету ім. М. І. Пирогова. 

Читайте також

Вінницька команда з хокею на траві здобула «срібло» чемпіонату України
Детальніше
У Вінниці відбулась Спартакіада серед осіб з інвалідністю, яка об'єднала 70 учасників
Детальніше
До Дня сім'ї у Вінниці відбувся спортивний захід "Сильні, вільні і спортивні"
Детальніше
До Дня Європи у Вінниці провели відкритий міський турнір із баскетболу
Детальніше
Як на Вінниччині розвивається водний туризм
Детальніше
У Вінниці триває чемпіонат України з веслувального марафону пам’яті полеглого Героя
Детальніше