Вінницька "Нива" U-19 вдома здолала лідера групи "Поділля"

Вінницька "Нива" U-19 вдома здолала лідера групи "Поділля"

11:11 04.04.2024

3 квітня вінницька "Нива" U-19 поновила виступи в чемпіонаті України. На клубній базі команда, яку тренують Віталій Рижковой, Олександр Дуднік і Михайло Зайцев, приймала лідера групи "Поділля" (Хмельницький).  Подоляни випереджали нивівців на чотири очки (21 бал проти 17) . Тож матч мав велике значення в плані боротьби за лідерство.

На 14-й хвилині, після проходу Артема Юрченка по флангу, вінничанин Дмитро Чигур відкрив рахунок. Із мінімальною перевагою "Ниви" завершився перший тайм.

Подвоїв рахунок на 73-й хвилині Вадим Панасюк, який відновлюється після травми і вийшов на заміну. Він показав неабияку індивідуальну майстерність при обіграші суперника і влучив у ворота із 17-и метрів. Вже через хвилини після флангового прострілу гості звели перевагу вінничан до мінімуму, - інформує пресслужба "Ниви".

А на 78-й хвилині, після розрізної передачі Дмитра Чигура, Артем Юрченко встановив остаточний рахунок - 3:1.

Основу нинішньої "Нива" U-19 складають випускники однойменної обласної спортшколи. Тренують її також наставники ДЮСШ "Нива".

Мета "Ниви" U-19 на сезон - зайняти перше чи друге місце в групі і вийти до фінальної частини чемпіонату України. Попереду ще шість матчів. Наступну гру наша команда зіграє через тиждень проти "Покрови" (Львів). Перший матч цих суперників завершився "сухою" нічиєю, - нагадав директор ДЮСШ "Нива" Ігор Коваль.

Нині в «Ниві» U-19 грають лише два футболісти, які займаються у однойменній ДЮСШ. Проте в колективі не бракує спортсменів, які тренуються разом із основним клубом і вже мають професіональні контракти.

Президент ФК "Нива" Артур Загорулько - на правильному шляху. Дякуємо йому за збереження "Ниви" U-19. Після 1-2 років виступів за неї 3-4 гравці мають увійти до основного складу професіональної команди. Це перспективна молодь. За команду U-19 наразі можуть виступати футболісти 2004-2005 р.н. А у нас сьогодні в основі виступали два гравці 2008 р.н., а ще двоє їхніх однолітків вийшли на заміну. Також у нас виступали три спортсмени 2005 р.н., інші - переважно 2006 р.н. В той же час наші суперники із "Поділля" були значно старше, - сказав Ігор Коваль.

Нагадаємо, п'ята команда проти восьмої, а між ними - всього два очка. У першому колі "Скала" (Стрий) та "Нива" (Вінниця) зіграли внічию. Та й у загальному літописі протистоянь, яке клуби двох міст ведуть із 1992 року, повна рівність - по дві перемоги в кожного та дві нічиї.

Читайте також

Юні жмеринчани стали бронзовими призерами всеукраїнського турніру з футболу
Детальніше
"Чайка" з Київщини та вінницька "Нива" зіграли у "суху" нічию
Детальніше
У Вінниці відбулось нагородження призерів Відкритого чемпіонату громади з футзалу
Детальніше
У Вінниці відбувся забіг до 10-річчя започаткування Цивільно-військового співробітництва у ЗСУ
Детальніше
Жмеринчани представлятимуть Україну на Чемпіонаті Світу з кікбоксингу
Детальніше
Двоє гравців вінницької "Ниви" - у збірній 26 туру Другої ліги
Детальніше