Вінничанка стала срібною призеркою Мультиєвропейських ігор з олімпійського тхеквондо

Вінничанка стала срібною призеркою Мультиєвропейських ігор з олімпійського тхеквондо

15:37 31.05.2024

Вихованка Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 2 Ірина Чесалкіна стала віце-чемпіонкою Мультиєвропейських ігор з олімпійського тхеквондо. І це вперше в історії тхеквондо ВТФ Вінницької області. Також Ірина здобула ліцензію на чемпіонат Європи серед молоді та виграла міжнародне Гран-прі серед топових спортсменів юніорської вікової категорії.

Як розповіла наставниця юних спортсменів, тренерка МДЮСШ № 2 Аліна Новинюк, змагання проводились у столиці Туреччини Анкарі з 22 по 26 травня. Крім Ірини, у змаганнях брали участь ще кілька вихованців школи та СК «Сенсей» – Роман Кумар (юніори, 45 кг), Роман Соловей (кадети, 45 кг) та Ілля Головатюк (юніори, 68 кг).

Роман Соловей посів 5 місце, провів 3 двобої, поступився представнику із Туреччини у поєдинку за бронзову медаль. Ілля Головатюк виграв впевнено перший поєдинок і, на жаль, у наступному програв. Роман Кумар пройшов перший двобій, другий – поступився хорвату, – розповідає Аліна Новинюк.

Та відзначилася на цьому змаганні юна спортсменка Ірина Чесалкіна. Вона серед юніорок у ваговій категорії до 49 кг, продемонструвала вражаючий рівень майстерності та волі до перемоги. Після п'яти напружених поєдинків Ірина здобула срібну медаль, ставши віце-чемпіонкою змагань.

Вінничанка стала срібною призеркою Мультиєвропейських ігор з олімпійського тхеквондо

Успіх Ірини на турнірі дозволив їй здобути ліцензію на участь у чемпіонаті Європи серед молоді та міжнародному Гран-прі серед топових спортсменів юніорської вікової категорії. Завдяки цьому турніру вона також значно покращила свій світовий рейтинг, закріпившись серед кращих молодих спортсменів світу. Це вперше в історії тхеквондо ВТФ Вінницької області! – зазначила тренерка МДЮСШ № 2 Аліна Новинюк.

Вона додала, що це були перші змагання такого масштабу, у яких її вихованці брали участь.

Багато поєдинків із самого ранку до пізнього вечора. Дуже було важко через велику кількість сильних учасників зайти у медалі. Дітям дуже сподобались організація і самі змагання, – підкреслила тренерка.

Нагадаємо, у Вінниці відбувся Відкритий міський турнір з тхеквондо (ВТФ) серед юнаків та дівчат 2013-2014 р. н. та дітей 2017-2018 р. н. Вихованці Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 2 показали високі результати та вибороли друге загальнокомандне місце.

Читайте також

Вінницьких дітлахів запрошують в Академію футболу
Детальніше
"Нива" зіграла внічию із командою УПЛ "Чорноморець"
Детальніше
Відбудеться забіг в пам'ять про полеглих воїнів - реєстрація до 13 серпня
Детальніше
Вінничанин виборов “срібло” другого етапу світової серії з пляжної боротьби
Детальніше
У Вінниці закінчились чемпіонат та кубок України з акробатики
Детальніше
Привезли у Вінницю “золото”, “срібло” та “бронзу” чемпіонату України з легкої атлетики
Детальніше