У Вінниці відбувся чемпіонат України з шахів серед юнаків та дівчат до 8 років

У Вінниці відбувся чемпіонат України з шахів серед юнаків та дівчат до 8 років

13:26 20.05.2024

З 10 по 19 травня у Вінниці відбувався чемпіонат України з шахів серед юнаків та дівчат до 8 років. Вихованці Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 6 вибороли чотири золотих та дві срібних нагороди. У підсумку Вінницька область здобула 1 загальнокомандне місце.

Участь у чемпіонаті України взяли 180 юних учасників з 18 областей країни. Змагались хлопчики та дівчатка з класичних, швидких та блискавичних шахів.

Молоді шахісти Вінниччини, а це – всі вихованці МДЮСШ №6, вибороли шість медалей з 18 можливих. У підсумку наша область здобула першість, – говорить директор спортшколи № 6 Микола Боднар.

Учениця вінницької шахової школи Анастасія Чепка стала чемпіонкою у класичних та швидких шахах. Артем Кучер посів першу сходинку п’єдесталу у блискавичних шахах, а також у спортсмена дві срібні нагороди у категорії класичні шахи та швидкі. А Олександр Савчук виборов найвищу нагороду в категорії швидкі шахи.

Цей турнір був для мене важливим. Я відчував підтримку тренерів і батьків, і це допомогло мені зосередитись і показати кращу гру, - говорить юний переможець Олександр Савчук.

Директор спортшколи Микола Боднар зауважив, що це вже другий чемпіонат України з шахів серед юнаків та дівчат до 8 років, який приймає Вінниця.

Він також розповів про спортивні досягнення юних шахістів.

Хоча Артем вже має певні здобутки, адже минулого року став чемпіоном України, Олександр та Анастасія – це наші маленькі, але перспективні зірочки. Всі діти талановиті, і за наполегливих тренувань кожен з них має шанс досягти значних успіхів у майбутньому, - говорить Микола Боднар.

Чемпіонат став чудовою платформою для виявлення нових талантів та сприяв розвитку шахової майстерності серед молоді. Показавши високий рівень гри, юні шахісти довели, що Україна має багато перспективних гравців, які здатні конкурувати на міжнародному рівні.

Через три місяці наші юні спортсмени будуть захищати честь України на чемпіонаті Європи у Празі. Впевнений, що вінничани виступлять гідно і позмагаються за медалі, – каже Микола Боднар.

Нагадаємо, у Вороновиці відбудеться Кубок області “На козацькому шляху”. Конкретне місце проведення організатори ще визначають.

Читайте також

У Гайсинському районі втопився 15-річний підліток
Детальніше
У центрі Вінниці замайорів прапор на честь літньої Олімпіади – 2024
Детальніше
Вінницький ансамбль «Радість» підкорив своїми виступами глядачів Франції та Польщі
Детальніше
Шість медалей здобули вінничани у Словаччині на турнірі зі спортивного радіоорієнтування
Детальніше
25 років піклуються про малечу: у Центрі матері та дитини надають повний спектр медичних послуг
Детальніше
Вінницькі діти поділилися першими враженнями від поїздки в Мюнстер
Детальніше