У Вінниці відбувся чемпіонат міста з хокею на траві приурочений до Міжнародного дня захисту дітей

У Вінниці відбувся чемпіонат міста з хокею на траві приурочений до Міжнародного дня захисту дітей

22:16 28.05.2024

28 травня на стадіоні Центрального міського парку імені М. Леонтовича розпочався другий відкритий чемпіонат міста Вінниці з хокею на траві. Цей спортивний захід приурочений Дню захисту дітей, що додає особливого значення події. Він спрямованої на популяризацію здорового способу життя серед молоді та привернення уваги до важливості захисту прав дітей. Організували змагання комітет по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради спільно з міською дитячо-юнацькою спортивною школою № 1 та відділенням Національного Олімпійського комітету України у Вінницькій області.

Відкриття чемпіонату вразило глядачів та учасників своїм насиченим і яскравим дійством. У програмі урочистостей були представлені показові виступи з таеквон-до, що демонстрували спритність, силу та дисципліну юних спортсменів. Також відбувся показовий виступ з художньої гімнастики під назвою «Жовто-блакитне серце», який підкорив присутніх своєю граційністю та патріотичністю.

Голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський зазначив:

Цей чемпіонат не тільки підкреслює важливість розвитку молодіжного спорту у Вінниці, а й слугує яскравим прикладом того, як спорт може об’єднувати громаду та виховувати у молодого покоління патріотизм і любов до здорового способу життя. Ми пишаємося нашими юними спортсменами та впевнені, що цей захід стане традиційним, щороку збираючи все більше учасників та вболівальників.

Також на події був представлений патріотичний куточок із трофеями, які передали наші військові з передової.

На наших спортивних заходах не забуваємо і донатити, адже важливо підтримувати тих, хто береже наш спокій і наші ранки. І на цьому турнірі також проходить збір на дрон для нашого тренера, який зараз служить, – говорить Сергій Краєвський.

Попереду на учасників чемпіонату чекають захопливі матчі та запекла боротьба за першість, а вболівальники зможуть насолодитися яскравим видовищем та підтримати свої улюблені команди.

Чемпіонат міста Вінниці з хокею на траві не лише надає можливість юним спортсменам показати свої навички та досягнення, а й сприяє розвитку цього виду спорту в регіоні, – підкреслив головний тренер національної збірної команди України з хокею на траві Павло Мазур.

Вперше у змаганні візьме участь Анастасія. Зізнається, попри те, що хокеєм на траві займається лише два місяці, вже відчула справжнє захоплення від цього виду спорту і має амбітні плани на майбутнє:

З першого заняття я відчула непереборне бажання займатися хокеєм на траві. Потрапивши на стадіон на запрошення моєї племінниці, я взяла ключку у руки та вдарила по м’ячу – цей момент запам’ятається мені надовго. Мені подобається цей спорт, адже тут можна проявляти свої емоції та активність. У майбутньому планую разом з командою виборювати призові місця та йти до великих перемог.

На завершення змагань на спортсменів чекають грамоти, медалі та подарунки, а кращі гравці отримають призи від Вінницької міської ради.

Нагадаємо, у Вінниці завершився чемпіонат України з хокею на траві серед юнаків 2010-2011 р.н. Команда господарки турніру – міської дитячо-юнацької спортивної школи посіла 2 сходинку п’єдесталу. 

Читайте також

У Вінниці для малечі організували "кольоровий захід"
Детальніше
Дрони для незламних воїнів: вінницькі ліцеїсти допомогли військовим
Детальніше
У Вінниці провели Всеукраїнський турнір «Футбол проти наркотиків»
Детальніше
Забої, отруєння, укуси комах та ДТП — найпоширеніші причини звернень до лікарень влітку
Детальніше
У Вінниці пройшов турнір з баскетболу 3 на 3 серед гравців до 18 років
Детальніше
«Думками навиворіт»: Гумштаб організував перегляд мультфільму для малечі
Детальніше