У Калинівській лікарні заготовляють овочі та ягоди на зиму
Нині харчоблок Калинівської центральної районної лікарні схожий на кухню сучасного ресторану. Після завершення ремонтних робіт тут встановили нове обладнання, яке передали благодійники з Франції, і працівники харчоблока тепер працюють у нових та комфортних умовах.
Про це 19 липня інформує Калинівська міськрада.
У нас була велика проблема – грибок на стінах та стелі, тому цей ремонт нам був вкрай потрібний. Адже перш за все спеціальними розчинами провели дезінфекцію стін та стелі й лише після цього шпаклювали їх та фарбували. Також замінили електропроводку, демонтували стару плиту та під’єднали нову систему для подачі та очищення води, встановили нові витяжки, - розповідає завідувачка харчоблока Оксана Варчук.
З Франції калинівчани отримали благодійну допомогу – сучасне обладнання для кухні ресторану:
- пароконвектомат для випікання та тушкування,
- професійну піч для випікання піци,
- газові сковорідки,
- котел газовий для приготування перших страв,
- жарові поверхні,
- стерилізатори для посуду та ножів,
- електром’ясорубку,
- мікрохвильову піч,
- кухонний комбайн,
- блендер професійний,
- візочки для пересування по кухні,
- різноманітні стелажі, шафи, столи та посуд.
І працівники харчоблока не сидять без діла. Окрім приготування страв для хворих, які перебувають на стаціонарному лікуванні, активно заготовляють овочі та ягоди на зиму.
Мають свій город, на якому вирощують картоплю, овочі та зелень. Тому зелень вже заморозили на зиму. Зібрали й свій урожай малини та смородини. Також ягоди приносять місцеві жителі.
До благодійної акції долучаються й жителі старостинських округів. Першими овочі – огірки, кабачки, зелень у лікарню привезли жителі Черепашинецького старостинського округу. Працівники харчоблока квасять та консервують їх на зиму, щоб урізноманітнити меню пацієнтів, а особливо військовослужбовців, які звернуться за допомогою у медичний заклад.
Нагадаємо, попри літню пору відпусток у закладах освіти Калинівської громади кипить робота. Окрім ремонтних робіт, які тривають у багатьох навчальних закладах та закладах дошкільної освіти, тут ще й розпочався сезон заготівлі ягід, зелені та овочів на зиму.