Сезон українських ягід та фруктів. Як їх правильно обробляти перед вживанням та скільки можна з'їсти

Сезон українських ягід та фруктів. Як їх правильно обробляти перед вживанням та скільки можна з'їсти

21:41 05.07.2024

Цьогоріч через ранню весну та спекотне літо сезон ягід та фруктів розпочався майже на місяць раніше, ніж зазвичай. На полицях майже не знайти персиків, абрикос та слив з-за кордону – все українське та навіть вінницьке.

Їсти фрукти вирощені у вашій місцевості у розпал сезону найкраще, оскільки в них найбільше корисних елементів і їх не обробляють хімікатами для транспортування.

Лікарі наголошують, що не варто їсти плодів, більше ніж дві ваших долоні в день.

Нагадаємо, на Вінниччині зібрали найбільшу в історії кількість зернобобових, зернових, соняшнику, сої та ріпаку. Урожай цьогоріч – понад п’ять мільйонів тонн.

Читайте також

Вінничан попереджають про нашестя сарани
Детальніше
Сезон кавунів розпочато: як правильно обрати баштанні без шкоди для здоров'я та які ціни?
Детальніше
Бандерівський коктейль та військова атрибутика: сім'я захисників відкрила у Жмеринці патріотичне кафе "Воля"
Детальніше
Всесвітній день морозива: незвичні смаки, крафтове виробництво та небезпечні добавки
Детальніше
Скільки коштують овочі та фрукти на ринках Вінниці? Актуальні ціни на сезонні продукти
Детальніше
Вінничанка серед фіналістів 13 сезону проєкту «МастерШеф»
Детальніше