Сезон українських ягід та фруктів. Як їх правильно обробляти перед вживанням та скільки можна з'їсти

Сезон українських ягід та фруктів. Як їх правильно обробляти перед вживанням та скільки можна з'їсти

21:41 05.07.2024

Цьогоріч через ранню весну та спекотне літо сезон ягід та фруктів розпочався майже на місяць раніше, ніж зазвичай. На полицях майже не знайти персиків, абрикос та слив з-за кордону – все українське та навіть вінницьке.

Їсти фрукти вирощені у вашій місцевості у розпал сезону найкраще, оскільки в них найбільше корисних елементів і їх не обробляють хімікатами для транспортування.

Лікарі наголошують, що не варто їсти плодів, більше ніж дві ваших долоні в день.

Нагадаємо, на Вінниччині зібрали найбільшу в історії кількість зернобобових, зернових, соняшнику, сої та ріпаку. Урожай цьогоріч – понад п’ять мільйонів тонн.

Embedded thumbnail for Сезон українських ягід та фруктів. Як їх правильно обробляти перед вживанням та скільки можна з'їсти

Читайте також

Скільки коштують мандарини на ринку у Вінниці та як вибрати кращі
Скільки коштують мандарини на ринку у Вінниці та як вибрати кращі
Детальніше
Українські заводи вже виробили понад мільйон тонн цукру Вінниччина - лідер виробництва
Українські заводи вже виробили понад мільйон тонн цукру: Вінниччина - лідер виробництва
Детальніше
На Вінниччині завершують польові роботи до збирання залишилось 46 тис. га. кукурудзи
На Вінниччині завершують польові роботи: до збирання залишилось 46 тис. га. кукурудзи
Детальніше
Листопад — місяць профілактики онкологічних захворювань
Листопад — місяць профілактики онкологічних захворювань
Детальніше
Хурма, шарон і корольок обираємо найстигліші плоди на вінницькому ринку
Хурма, шарон і корольок: обираємо найстигліші плоди на вінницькому ринку
Детальніше
В Хмільницькому районі через загоряння в зерносушарці горіли зернові відходи
В Хмільницькому районі через загоряння в зерносушарці горіли зернові відходи
Детальніше