Сезон українських ягід та фруктів. Як їх правильно обробляти перед вживанням та скільки можна з'їсти

Сезон українських ягід та фруктів. Як їх правильно обробляти перед вживанням та скільки можна з'їсти

21:41 05.07.2024

Цьогоріч через ранню весну та спекотне літо сезон ягід та фруктів розпочався майже на місяць раніше, ніж зазвичай. На полицях майже не знайти персиків, абрикос та слив з-за кордону – все українське та навіть вінницьке.

Їсти фрукти вирощені у вашій місцевості у розпал сезону найкраще, оскільки в них найбільше корисних елементів і їх не обробляють хімікатами для транспортування.

Лікарі наголошують, що не варто їсти плодів, більше ніж дві ваших долоні в день.

Нагадаємо, на Вінниччині зібрали найбільшу в історії кількість зернобобових, зернових, соняшнику, сої та ріпаку. Урожай цьогоріч – понад п’ять мільйонів тонн.

Embedded thumbnail for Сезон українських ягід та фруктів. Як їх правильно обробляти перед вживанням та скільки можна з'їсти

Читайте також

Вінницькі аграрії вже зібрали близько 80% пізніх культур, триває молотьба кукурудзи
Вінницькі аграрії вже зібрали близько 80% пізніх культур, триває молотьба кукурудзи
Детальніше
Сезон яблук на ринках у Вінниці скільки коштують та які сорти популярні
Сезон яблук на ринках у Вінниці: скільки коштують та які сорти популярні
Детальніше
Анджеліна Джолі замовляла у Вінниці на обід курку та овочі
Анджеліна Джолі замовляла у Вінниці на обід курку та овочі
Детальніше
На Вінниччині фермери отримають пільговий кредит на розвиток
На Вінниччині фермери отримають пільговий кредит на розвиток
Детальніше
Цибуля на вінницькому ринку актуальні ціни, як правильно обрати та як зберігати
Цибуля на вінницькому ринку: актуальні ціни, як правильно обрати та як зберігати
Детальніше
На Вінниччині вже посіяні озимі зернові культури на понад 65% прогнозованих площ
На Вінниччині вже посіяні озимі зернові культури на понад 65% прогнозованих площ
Детальніше