Сезон українських ягід та фруктів. Як їх правильно обробляти перед вживанням та скільки можна з'їсти

Сезон українських ягід та фруктів. Як їх правильно обробляти перед вживанням та скільки можна з'їсти

21:41 05.07.2024

Цьогоріч через ранню весну та спекотне літо сезон ягід та фруктів розпочався майже на місяць раніше, ніж зазвичай. На полицях майже не знайти персиків, абрикос та слив з-за кордону – все українське та навіть вінницьке.

Їсти фрукти вирощені у вашій місцевості у розпал сезону найкраще, оскільки в них найбільше корисних елементів і їх не обробляють хімікатами для транспортування.

Лікарі наголошують, що не варто їсти плодів, більше ніж дві ваших долоні в день.

Нагадаємо, на Вінниччині зібрали найбільшу в історії кількість зернобобових, зернових, соняшнику, сої та ріпаку. Урожай цьогоріч – понад п’ять мільйонів тонн.

Embedded thumbnail for Сезон українських ягід та фруктів. Як їх правильно обробляти перед вживанням та скільки можна з'їсти

Читайте також

Як обрати свіжі та соковиті помідори на вінницькому ринку
Як обрати свіжі та соковиті помідори на вінницькому ринку
Детальніше
Вінницькі аграрії розпочали збирання пізніх зернових, соняшника й цукрових буряків
Вінницькі аграрії розпочали збирання пізніх зернових, соняшника й цукрових буряків
Детальніше
У яких громадах Вінниччини у вересні працюватиме мамограф «Квітка»
У яких громадах Вінниччини у вересні працюватиме мамограф «Квітка»
Детальніше
У Вінниці стартував День Поля «АГРО ВІННИЦЯ», який об'єднав рекордну кількість учасників
День Поля «АГРО ВІННИЦЯ» об'єднав рекордну кількість учасників
Детальніше
Під Вінницею горів ресторан - серед білого дня зайнялися альтанки
Під Вінницею горів ресторан - серед білого дня зайнялися альтанки
Детальніше
У Вінниці відбудеться виставка День поля «АГРО Вінниця»
У Вінниці відбудеться виставка День поля «АГРО Вінниця»
Детальніше