Сезон українських ягід та фруктів. Як їх правильно обробляти перед вживанням та скільки можна з'їсти

Сезон українських ягід та фруктів. Як їх правильно обробляти перед вживанням та скільки можна з'їсти

21:41 05.07.2024

Цьогоріч через ранню весну та спекотне літо сезон ягід та фруктів розпочався майже на місяць раніше, ніж зазвичай. На полицях майже не знайти персиків, абрикос та слив з-за кордону – все українське та навіть вінницьке.

Їсти фрукти вирощені у вашій місцевості у розпал сезону найкраще, оскільки в них найбільше корисних елементів і їх не обробляють хімікатами для транспортування.

Лікарі наголошують, що не варто їсти плодів, більше ніж дві ваших долоні в день.

Нагадаємо, на Вінниччині зібрали найбільшу в історії кількість зернобобових, зернових, соняшнику, сої та ріпаку. Урожай цьогоріч – понад п’ять мільйонів тонн.

Embedded thumbnail for Сезон українських ягід та фруктів. Як їх правильно обробляти перед вживанням та скільки можна з'їсти

Читайте також

На Вінниччині вже посіяні озимі зернові культури на понад 65% прогнозованих площ
На Вінниччині вже посіяні озимі зернові культури на понад 65% прогнозованих площ
Детальніше
Свинина на вінницькому ринку як обрати якісне м'ясо і смачно приготувати
Свинина на вінницькому ринку: як обрати якісне м'ясо і смачно приготувати
Детальніше
На Вінниччині триває збір урожаю – намолочено вже понад 2,5 млн тонн зерна
На Вінниччині триває збір урожаю – намолочено вже понад 2,5 млн тонн зерна
Детальніше
У Вінниці визначили кращих юних кухарів року
У Вінниці визначили кращих юних кухарів року
Детальніше
На Вінниччини аграрії зібрали соняшник на понад 50% площ
На Вінниччині аграрії зібрали соняшник на понад 50% площ
Детальніше
Актуальні ціни на борщовий набір на ринку та рецепти вінничан
Актуальні ціни на борщовий набір на ринку та рецепти вінничан
Детальніше