На Вінниччині виробили перші три тонни цукру з цьогорічного урожаю

На Вінниччині виробили перші три тонни цукру з цьогорічного урожаю

15:24 30.09.2022

У вересні у Вінницькій області розпочали виробництво цукру. Першим свою роботу розпочав "Жданівський цукровий завод". Далі до виробництва долучились "Зоря Поділля" та "Поділля".

Вже виробили перші три тисячі тонн цукру. Заводи, які ще не почали виготовляти цукор, проводять накопичення сировини.

Площі посіву цукрових буряків у цьому році по всіх категоріях господарств становлять 43,3 тис. га, зокрема, в сільськогосподарських підприємствах – 38,3 тис. га, - повідомляє Вінницька обласна військова адміністрація.

На сьогодні цукрові буряки викопано на площі 2,6 тис. га. Середня урожайність дещо нижча торішньої. Орієнтований обсяг переробки цукрових буряків - 2 млн тонн (це з урахуванням надходження цукросировини з сусідніх областей).

Нагадаємо, після семи років перерви вінницьке підприємство "Авіс" знову почало розлив пресованої соняшникової олії в ПЕТ-пляшки. Вінницька міська рада всіляко сприяє функціонуванню місцевого бізнесу, зокрема вдалося підтримати й компанію "Авіс".

Читайте також

httpsvinnytsia.cityvinnytsya-otrymala-svij-imennyj-tort-z-unikalnym-smakom
Вінниця отримала свій іменний торт з унікальним смаком
Детальніше
Канадська компанія придбає елеватор у Вінницькій області
Канадська компанія придбає елеватор у Вінницькій області
Детальніше
Підприємці, які розвивають агробізнес, можуть орендувати або ж придбати землю під бізнес
Підприємці, які розвивають агробізнес, можуть орендувати або ж придбати землю під бізнес
Детальніше
Науково-просвітницький центр «АгроКемпа» навчатиме вінничан вести бізнес у сільському господарстві
Науково-просвітницький центр «АгроКемпа» навчатиме вінничан вести бізнес у сільському господарстві
Детальніше
У Вінниці розробили програму розвитку малого та середнього бізнесу на 2024-2026 роки
У Вінниці розробили програму розвитку малого та середнього бізнесу на 2024-2026 роки
Детальніше
Хліб на кожен день історія та сорти
Хліб на кожен день: історія та сорти
Детальніше