Печиво з яблуками та корицею простий рецепт смачного десерту

Печиво з яблуками та корицею: простий рецепт смачного десерту

17:12 31.01.2025

Зимові вечори – це ідеальний час для того, аби насолодитися смачними та ароматними десертами, які дарують затишок й тепло. Один з таких рецептів – печиво з яблуками та корицею, яке не лише має чудовий смак, але й створює неймовірну атмосферу. Подавайте його з морозивом, і цей десерт стане справжньою насолодою, яка приємно здивує ваших близьких!

Інгредієнти:

  • яблука (краще кисло-солодкі сорти) – 2 шт. 
  • борошно – 200 г
  • вершкове масло – 100 г
  • цукор – 100 г
  • яйце – 1 шт.
  • розпушувач – 1 ч. ложка
  • молоко – 2 ст. ложки
  • кориця (мелена) – 1 ч. ложка
  • ванільний цукор – 1 ч. ложка
  • сіль 
  • морозиво ТМ «Ласунка» для подачі

Приготування:

  1. Яблука помийте, очистіть від шкірки та наріжте дрібними кубиками. Посипте їх 1 ч. л цукру і 1/2 ч. л меленої кориці. Перемішайте та залиште на кілька хвилин, щоб яблука пустили сік.
  2. Вершкове масло розтопіть та збийте з цукром до утворення однорідної кремової маси. 
  3. Додайте яйце та ванільний цукор, ще раз добре збийте. 
  4. В окремій мисці змішайте борошно, розпушувач, щіпку солі та 1/2 ч. ложки кориці, що залишилася. 
  5. Поступово додавати сухі інгредієнти до масляної суміші, перемішуючи до утворення м'якого тіста.
  6. З яблук злийте зайвий сік та додайте їх до тіста. Легко перемішайте, щоб яблука рівномірно розподілилися по тісту.
  7. З тіста сформуйте невеликі кульки та викладіть їх на застелену пергаментом форму для випікання. 
  8. Використовуйте ложку або руки, щоб дати печиву бажану форму. Печиво не повинно бути занадто великим, оскільки воно збільшиться в об’ємі під час випікання.
  9. Випікайте печиво при температурі 180°C протягом 12-15 хвилин, поки воно не стане золотисто-коричневим. Печиво має бути м’яким всередині, але хрустким ззовні.
  10. Дайте печиву охолонути на решітці. Подавайте з кулькою прохолодного морозива. За бажанням можна посипати печиво додатковою корицею або подати з медом.

Поради:

  • Якщо вам хочеться додати ще більше аромату, можна змішати корицю з мускатним горіхом або додати в тісто трохи тертого імбиру.
  • Для варіацій можна використовувати не тільки яблука, а й груші або вишні.
  • Для цього рецепту радимо купити морозиво з ванільним смаком, але горіхове або шоколадне – теж будуть чудовими варіантами для цього десерту. 

Цей рецепт поєднує в собі пряний смак кориці, ніжні яблука та прохолодне морозиво, що робить його ідеальним вибором для затишних чаювань з родиною або друзями!

Читайте також

Мешканців Вінниці та Вінницького району попереджають про вибухи на гранітному кар'єрі
Мешканців Вінниці та Вінницького району попереджають про вибухи на гранітному кар'єрі
Детальніше
У Вінниці визначили перелік отримувачів ваучерної підтримки для ветеранів і підприємців
У Вінниці визначили перелік отримувачів ваучерної підтримки для ветеранів і підприємців
Детальніше
Вибір як процес інтуїції й усвідомлення
Вибір як процес інтуїції й усвідомлення
Детальніше
У Вінниці побували учасники рейтингової програми MBA Києво-Могилянської бізнес-школи
У Вінниці побували учасники рейтингової програми MBA Києво-Могилянської бізнес-школи
Детальніше
Незамінний інгредієнт для Великодньої випічки_ як обрати вершкове масло на ринку
Незамінний інгредієнт для Великодньої випічки: як обрати вершкове масло на ринку
Детальніше
В Україні зварили рекордний зелений борщ із… страусовими яйцями
В Україні зварили рекордний зелений борщ із… страусовими яйцями
Детальніше