Печиво з яблуками та корицею: простий рецепт смачного десерту
Зимові вечори – це ідеальний час для того, аби насолодитися смачними та ароматними десертами, які дарують затишок й тепло. Один з таких рецептів – печиво з яблуками та корицею, яке не лише має чудовий смак, але й створює неймовірну атмосферу. Подавайте його з морозивом, і цей десерт стане справжньою насолодою, яка приємно здивує ваших близьких!
Інгредієнти:
- яблука (краще кисло-солодкі сорти) – 2 шт.
- борошно – 200 г
- вершкове масло – 100 г
- цукор – 100 г
- яйце – 1 шт.
- розпушувач – 1 ч. ложка
- молоко – 2 ст. ложки
- кориця (мелена) – 1 ч. ложка
- ванільний цукор – 1 ч. ложка
- сіль
- морозиво ТМ «Ласунка» для подачі
Приготування:
- Яблука помийте, очистіть від шкірки та наріжте дрібними кубиками. Посипте їх 1 ч. л цукру і 1/2 ч. л меленої кориці. Перемішайте та залиште на кілька хвилин, щоб яблука пустили сік.
- Вершкове масло розтопіть та збийте з цукром до утворення однорідної кремової маси.
- Додайте яйце та ванільний цукор, ще раз добре збийте.
- В окремій мисці змішайте борошно, розпушувач, щіпку солі та 1/2 ч. ложки кориці, що залишилася.
- Поступово додавати сухі інгредієнти до масляної суміші, перемішуючи до утворення м'якого тіста.
- З яблук злийте зайвий сік та додайте їх до тіста. Легко перемішайте, щоб яблука рівномірно розподілилися по тісту.
- З тіста сформуйте невеликі кульки та викладіть їх на застелену пергаментом форму для випікання.
- Використовуйте ложку або руки, щоб дати печиву бажану форму. Печиво не повинно бути занадто великим, оскільки воно збільшиться в об’ємі під час випікання.
- Випікайте печиво при температурі 180°C протягом 12-15 хвилин, поки воно не стане золотисто-коричневим. Печиво має бути м’яким всередині, але хрустким ззовні.
- Дайте печиву охолонути на решітці. Подавайте з кулькою прохолодного морозива. За бажанням можна посипати печиво додатковою корицею або подати з медом.
Поради:
- Якщо вам хочеться додати ще більше аромату, можна змішати корицю з мускатним горіхом або додати в тісто трохи тертого імбиру.
- Для варіацій можна використовувати не тільки яблука, а й груші або вишні.
- Для цього рецепту радимо купити морозиво з ванільним смаком, але горіхове або шоколадне – теж будуть чудовими варіантами для цього десерту.
Цей рецепт поєднує в собі пряний смак кориці, ніжні яблука та прохолодне морозиво, що робить його ідеальним вибором для затишних чаювань з родиною або друзями!
17 тисяч літрів пального передає Вінницька громада для будівництва фортифікацій в зоні бойових дій Субвенції на відновлення інфраструктури та гуманітарна допомога: як Вінниця підтримує прифронтову Балаклію