Змінила професію гірничого інженера на фермерство

Змінила професію гірничого інженера на фермерство

23:36 10.08.2024

До окупації її рідного Кришталевого Луганської області Світлана Щучак працювала на шахті. Переїхавши у Жмеринську громаду, почала розводити кіз. Її робочий день може тривати до 16 годин.

З козячого молока Світлана виробляє 18 видів продукції. Тут і йогурти, і масло, і різні види сирів – м’яких, напівтвердих, витриманих і витяжних.

Часом ідеї для нових рецептів підкидають самі покупці. Щось шукає у книгах. А реалізує продукцію на місцевому ринку або ж покупці приїздять до неї додому. 

Нагадаємо, хоча в Україні щороку триває скорочення поголів’я великої рогатої худоби, певні молочно-товарні ферми нарощують кількість високопродуктивних корів. Молочно-товарні ферми у відносно безпечних регіонах попри війну модернізують діючі та будуть нові потужності.

Embedded thumbnail for Змінила професію гірничого інженера на фермерство

Читайте також

Хто з вінницьких айтівців і де отримує «бронь» найчастіше
Хто з вінницьких айтівців і де отримує «бронь» найчастіше
Детальніше
На Вінниччині фермери отримають пільговий кредит на розвиток
На Вінниччині фермери отримають пільговий кредит на розвиток
Детальніше
Як скласти резюме, яке помітять поради вінницької HR-фахівчині
Як скласти резюме, яке помітять: поради вінницької HR-фахівчині
Детальніше
Цибуля на вінницькому ринку актуальні ціни, як правильно обрати та як зберігати
Цибуля на вінницькому ринку: актуальні ціни, як правильно обрати та як зберігати
Детальніше
Фонд Вінниця з тобою разом творять добро, що зігріває навіть у найтемніші часи
Фонд "Вінниця з тобою": разом творять добро, що зігріває навіть у найтемніші часи
Детальніше
Стартапи Вінницького аграрного університету перемогли на International Global Innovation Research
Стартапи Вінницького аграрного університету перемогли на International Global Innovation Research
Детальніше