Змінила професію гірничого інженера на фермерство

Змінила професію гірничого інженера на фермерство

23:36 10.08.2024

До окупації її рідного Кришталевого Луганської області Світлана Щучак працювала на шахті. Переїхавши у Жмеринську громаду, почала розводити кіз. Її робочий день може тривати до 16 годин.

З козячого молока Світлана виробляє 18 видів продукції. Тут і йогурти, і масло, і різні види сирів – м’яких, напівтвердих, витриманих і витяжних.

Часом ідеї для нових рецептів підкидають самі покупці. Щось шукає у книгах. А реалізує продукцію на місцевому ринку або ж покупці приїздять до неї додому. 

Нагадаємо, хоча в Україні щороку триває скорочення поголів’я великої рогатої худоби, певні молочно-товарні ферми нарощують кількість високопродуктивних корів. Молочно-товарні ферми у відносно безпечних регіонах попри війну модернізують діючі та будуть нові потужності.

Читайте також

Які ліки пацієнти зі статусом ВПО можуть отримати безоплатно або з частковою доплатою за програмою «Доступні ліки»
Детальніше
У Вінниці відбувся захід «Поліцейський – моя професія в умовах воєнного стану»
Детальніше
У Жмеринському районі в ДТП травмувалась 63-річна пасажирка
Детальніше
У Вінниці дітям-переселенцям влаштували похід у зоопарк та ігровий центр
Детальніше
У Брюсселі презентують дослідження, присвячене «зеленим» робочим місцям у Вінниці
Детальніше
Склала іспит - тепер перевозитиме небезпечні вантажі на рівні з чоловіком
Детальніше