Як вінницькі фермери забезпечують ринки свіжою городиною
Вінницькі ринки вже кілька тижнів пропонують покупцям овочі, які вирощують фермери громади. Асортимент не поступається імпортному, а в якості і смаку наша продукція здебільшого перевершує закордонну.
На понад 10 гектарах у Малих Крушлинцях від лютого працює родина Гаврилюків, аби забезпечити попит вінничан на свіжу городину. Від старту продажів цьогоріч Гаврилюки реалізували вже понад 20 тонн продукції: огірки, цибулю, ранню капусту та картоплю.
За кілька тижнів на прилавках вже з’являться баклажани та морква, вирощені у Вінницькій громаді. Розпал продажів завжди припадає на осінь, коли українці традиційно готуються до зими і роблять заготівлі, тому урожай збирають двічі. Нині у теплицях із крапельним поливом і на свіжому повітрі готуються до посадки ще партії капусти, томатів та баклажанів.
Загалом на території Вінницької громади зареєстровано 42 фермерських господарства.
Нагадаємо, у Вінниці відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція «Інноваційні напрями соціально-економічного розвитку АПК України в умовах євроінтеграції», організатором якої був факультет менеджменту та права та ВСП «Технологічно-промисловий фаховий коледж Вінницького національного аграрного університету».