1300 подарунків для дітей деокупованого міста передали вінничани

1300 подарунків для дітей деокупованого міста передали вінничани

14:11 23.01.2023

Велосипеди, самокати, канцтовари, іграшки та одяг. Понад тисячу подарункових боксів передали з Вінниці юним мешканцям деокупованої та постраждалої від рашистської навали Балаклії.

Презенти збирали як вінничани, так і небайдужі жителі інших регіонів. Кожен пакунок підписаний за віком – для хлопчиків і дівчаток. Трансфер гумвантажу забезпечує Вінницька міська рада. Разом із волонтерами до Балаклії їдуть також координатори Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу.

Сформували індивідуальні коробочки кожній дитині - 1300 коробочок. Окремо - велосипеди, - каже координаторка проєкту “Вінниця-Балаклія” Олена Стеценко.

Презенти збирали як вінничани, так і небайдужі жителі інших регіонів. Волонтерка Олена Стеценко каже, що люди миттєво й активно реагують на кожен запит та пропозицію допомогти.

Багато людей надсилали подарунки "Новою поштою", у т.ч. з Луцька та Тернополя. Багато вінничан відреагували на запит - приносили печиво, іграшки, канцтовари, - додає Олена Стеценко.

1300 подарунків для дітей деокупованого міста передали вінничани

Долучились до проєкту «Разом» й волонтерські організації.  

Попередньо виділили 10 млн грн на відновлення житла, автобуси, генератори... Також Вінниця сформувала плани співпраці на майбутнє, - говорить координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Дмитро Мира.

За його словами, важливо вивчати потреби мешканців деокупованого українського міста і гуртом допомагати оговтуватись після біди, яку принесли "асвабадітєлі".

1300 подарунків для дітей деокупованого міста передали вінничани

Веземо два генератори, передбачені для пункту незламності та для балаклійської лікарні, з дружнього волонтерського фонду, - каже Олена Стеценко.

Волонтери щоразу намагаються якнайшвидше формувати та доставляти вантажі, втім дати поїздки не уточнюють задля безпеки.

Нагадаємо, працівники Вінницької міської ради долучилися до збору індивідуальних боксів для діток з деокупованої Балаклії в рамках акції від "Дитини до дитини". Уже цього тижня пакунки передадуть жителям Балаклії, яка є містом-другом для Вінниці.

Читайте також

Чергову партію дронів та тепловізори відправили з Вінниці на східний напрямок
Детальніше
У Вінниці провели черговий захід для дітлахів за сприяння гуманітарного штабу
Детальніше
В одну з бойових бригад з Вінниці відправили ще одну партію дронів і тепловізорів
Детальніше
Школярі з Вороновицької громади стали учасниками проєкту "Знайди себе"
Детальніше
Три пікапи, 60 FPV-дронів і 6 Mavic 3T: чергова допомога Силам оборони
Детальніше
У Вінниці відбулось нагородження призерів Відкритого чемпіонату громади з футзалу
Детальніше