Ювілейний Чілдрен Кінофест оголосив дати показів у Вінниці

Ювілейний Чілдрен Кінофест оголосив дати показів у Вінниці

16:39 21.04.2023

З 30 червня до 9 липня у Вінниці та інших містах України відбудеться десятий Чілдрен Кінофест – наймасштабніший український кінофестиваль для дітей і підлітків.

Цього року подія відбуватиметься в гібридному форматі. Фестивальні покази триватимуть одночасно в кінотеатрах десяти міст України:

  • Київ, 
  • Львів, 
  • Ужгород, 
  • Вінниця, 
  • Житомир, 
  • Чернівці та інші. 

Для онлайн-перегляду організатори готують спеціальну ювілейну програму – добірку фільмів-переможців Чілдрен Кінофесту попередніх років. Покази в кінотеатрах та онлайн як завжди безкоштовні за умови попередньої реєстрації.

У межах Чілдрен Кінофесту всьоме відбувається Дитячий кіноконкурс, участь у якому відкрита для всіх юних режисерів та режисерок. Прийняття робіт на участь у Дитячому кіноконкурсі триває до 29 травня, - інформують організатори.

До складу журі увійшли знані українські кінематографісти: 

  • режисерка анімаційного фільму "Мавка. Лісова Пісня" та авторка мультсеріалу "Пес Патрон" Олександра Рубан, 
  • режисер і сценарист стрічки "Памфір" Дмитро Сухолиткий-Собчук, 
  • акторка Римма Зюбіна ("Гніздо горлиці", "Люся Інтерн").

Фільмом ретроспективи цьогорічного Чілдрен Кінофесту стане "Таємний сад". Показом цієї стрічки буде відзначено 30 років від її виходу на екрани. "Таємний сад" – робота режисерки Аґнєшки Голланд. Це екранізація класичного дитячого роману англійської письменниці Френсіс Годґсон Бернет. Картина розповідає про десятирічну дівчинку, яка розгадує таємницю саду, захованого в похмурому маєтку. 

Ювілейний Чілдрен Кінофест оголосив дати показів у Вінниці

Ретроспективний показ у межах Чілдрен Кінофесту продовжує традицію знайомства юної аудиторії з кінокласикою: в різні роки на фестивалі показували мультфільми "Лисенятко Вук", "Острів скарбів", а також шедеври Чарлі Чапліна, Бастера Кітона та Жоржа Мельєса.

Чілдрен Кінофест

Чілдрен Кінофест – найбільший в Україні кінофестиваль для дітей і підлітків, створений з метою виховання нового покоління кіноглядачів в Україні, розвитку практик сімейного культурного дозвілля та просування мистецтва кіно. За весь час від заснування у 2014 році подію відвідали понад 250 тисяч глядачів і глядачок. Від започаткування Дитячого кіноконкурсу на нього було подано вже понад тисячу робіт, 25 із яких стали призерами.

Нагадаємо, ХХІ відкритий фестиваль народної творчості "Писанковий дивосвіт" днями відбувся у Вінницькій дитячій школі мистецтв за сприяння департаменту культури міської ради. Його мета збереження, розвиток та популяризація великодніх звичаїв і традицій нашого народу. Цього разу захід зібрав більше сотні учасників.

Читайте також

Дитячий волонтерський центр «VinPatriot» підготував для військових гостинці
Детальніше
У Вінницькому краєзнавчому музеї провели другий майстерклас з писанкарства для дітей-сиріт
Детальніше
Центру "ЯМаріуполь" передали обладнання для облаштування дитячого куточку
Детальніше
У Вінниці влаштували майстерклас для дітей - виготовляли пасхальні кошики
Детальніше
У Вінниці запрацює Центр денного перебування для дітей віком від 6 до 12 років
Детальніше
У Вінниці влаштували дитячий майстерклас з писанкарства
Детальніше