Юних вінницьких музикантів винагородили оваціями на «Фонтані талантів» у Польщі

Юних вінницьких музикантів винагородили оваціями на «Фонтані талантів» у Польщі

15:40 03.07.2024

У польському місті Криниця-Здруй відбувся міжнародний мистецький захід «Фонтан талантів». Цьогорічна подія зібрала понад 700 талановитих юних музикантів із різних країн, серед яких були й вихованці Вінницької дитячої музичної школи №1.

Як розповіла директорка закладу «Вінницька дитяча музична школа №1» Тетяна Бурдейна-Публіка з 2013 року викладачі та учні школи є постійними учасниками культурно-мистецьких проєктів, які відбуваються у місті Криниця-Здруй.

Музичні події, організовані Малопольською фундацією “Братерство” спрямовані на обмін культурними надбаннями молоді України та Польщі. У 2014 році наша школа підписала угоду про співпрацю з музичною школою ім. Фредеріка Шопена у Криниця-Здруй. Одна з форм співпраці – це спільні концерти учнів наших шкіл. Після перерви у п’ять років ми знову з неабияким успіхом виступили у Польщі, обмінялись досвідом, а ще отримали величезну кількість позитивних емоцій, які сьогодні надзвичайно потрібні нашим дітям! – говорить Тетяна Бурдейна-Публіка.

Протягом чотирьох днів юні та дорослі артисти нашого краю, а також талановиті українці, які знайшли тимчасовий прихисток у цьому регіоні Польщі після повномасштабного російського вторгнення в Україну, демонстрували вміння. 

Юних вінницьких музикантів винагородили оваціями на «Фонтані талантів» у Польщі

У межах заходу «Фонтан талантів» вихованці музичної школи №1 взяли участь у концерті, де інструменталісти та вокалісти показали свої таланти та професіоналізм.

Наші учні своєю філігранною майстерністю, музичною чуйністю і вмінням запалювати публіку з перших акордів дивували усіх, за що були винагороджені оваціями, – говорить Тетяна Бурдейна-Публіка.

Також вона подякувала організаторам, які не лише надали можливість вінничанам виступити на міжнародній сцені, а й створили хороші умови для їхнього відпочинку. Для хлопців та дівчат також влаштували активний відпочинок. Діти відвідали мотузковий парк «Park Linowy», басейн, гуляли містом та насолоджувались навколишньою красою.

Участь у мистецькій події стала для наших юних музикантів не лише можливістю показати свої здібності на міжнародній арені, а й чудовою можливістю поспілкуватися з однолітками з інших країн. “Фонтан талантів” залишив незабутні враження в серцях наших вихованців та надихнув їх на нові творчі досягнення, – каже Тетяна Бурдейна-Публіка.

Нагадаємо, Вінницький національний технічний університет та Люблінський технологічний університет (Республіка Польща) підписали договір щодо академічної мобільності студентів і наукових стажувань науково-педагогічних працівників університетів в рамках міжнародної програми Erasmus+.

Читайте також

Від Сінатри до Фіцджеральд! У суботу у PIROGOV SKY вінничан зачарує «Романтичний джаз в саду»
Детальніше
Вінничани привезли срібну та бронзові нагороди з чемпіонату світу зі спортивної радіопеленгації
Детальніше
Вінницьких дітлахів запрошують в Академію футболу
Детальніше
Козак Сіромаха запрошує вінничан почути українську пісню в етностилі
Детальніше
Для дітей з «ЯМаріуполь.Родина» організували похід до розважального центру
Детальніше
У Вінниці представили концепцію ревіталізації колишнього санаторію ім. Коцюбинського
Детальніше