"Вовк. Страху нема": у Вінниці відбудеться прем'єра документальної стрічки

"Вовк. Страху нема": у Вінниці відбудеться прем'єра документальної стрічки

15:42 15.09.2023

28 вересня у Вінниці до Дня захисників і захисниць України у кінотеатрі "Родина" відбудеться прем’єра фільму "Вовк. Страху нема". Незалежне авторське кіно створене за участі командирів та воїнів бойових підрозділів Сил спеціальних операцій ЗСУ. У фільмі розкривається філософія захисника України, воїна ССО ЗСУ, а також історична правда наших предків і сучасників.

Над стрічкою працювали три роки й вона є результатом цивільно-військового співробітництва українських кіномисткинь Анни Мартиненко й Тетяни Кулаковської з командуванням, командирами бойових підрозділів та Воїнами Сил спеціальних операцій ЗСУ. Кожен кадр, кожне слово і дія у цьому кіно є справжнім репортажним неповторним моментом. Голоси та обличчя героїв фільму замасковані. Екранізовану багатокомпонентну операцію "Вовк" озвучили військовослужбовці Повітряних Сил ЗСУ. Півтори години професійних і особистих історій, історія України (Голодомор, початок війни в Україні 2014). Сили спеціальних операцій ЗСУ є частиною родини SOF NATO. Партнери країн НАТО уже зробили й роблять багато, тренуючи та розвиваючи Сили спеціальних операцій України.

Фільм розповідає про те, що українці вже переживали таку жорстоку агресію і геноцид з боку росії. Йдеться про історичний дискурс намагань радянської влади репресивними методами знищити українську мову, культуру, інтелігенцію та знищення українців Голодомором. Глядач бачить методи та способи знищення українців російськими окупантами у 20 і 21 століттях. Це історія війни та також історія людства, - йдеться у повідомленні Вінницької міської ради.

"Вовк. Страху нема": у Вінниці відбудеться прем'єра документальної стрічки

Воїни та автори поставили за мету фільму:

  • військове просвітництво,
  • національно-патріотичне піднесення,
  • збереження історичної пам’яті,
  • культивування іміджу Захисника України.

У фільмі увічнені Воїни Сил спеціальних операцій ЗСУ, які поклали свої життя за Волю і Незалежність України. У Вінниці стрічку можна буде переглянути у кінотеатрі "Родина" з 28 вересня по 4 жовтня о 14:00.

Нагадаємо, знімальна група кінооб’єднання Вавилон’13 розповіла історії цивільних та військових у документальному фільмі "День незалежності". Працювали над кінострічкою 11 знімальних груп у різних містах України, зокрема й на фронті.

Читайте також

Художню виставку Федора Панчука "Ювілейна-24" відкриють у Вінниці
Детальніше
Черкащани презентували інтерактивну виставу про вбивство у Вінниці
Детальніше
Розкрадач жіночих сердець! Андрій Кравченко 29 квітня у Вінниці з великим концертом «Мадонна»
Детальніше
У Вінниці обговорили перспективи відзначення 160-річчя від дня народження Коцюбинського
Детальніше
У Вінниці пройшла перша зустріч щодо можливих сценаріїв розвитку Території SUN
Детальніше
У Вінниці відкрили виставку картин переможців конкурсу «Все буде Україна»
Детальніше