Вінниця вперше взяла участь у фестивалі "Свято відчуттів" в Карлсруе

Вінниця вперше взяла участь у фестивалі "Свято відчуттів" в Карлсруе

14:33 24.04.2023

22 квітня міські голови Вінниці і Карлсруе підписали угоду про побратимство між двома містами. З цієї нагоди вінницька делегація вперше взяла участь у фестивалі "Свято відчуттів", яке щороку проводять у німецькому місті.

Упродовж двох днів фестивалю жителям і гостям Карлсруе пропонували поринути у світ позитивних емоцій, цікавих вражень і смаків. Вінниця на ньому представила сувенірну продукцію від BYVI:

  • ляльки-мотанки,
  • екоторби,
  • патріотичні прикраси, виготовлені вінницькими майстрами і майстринями,
  • промоційну продукцію,
  • впізнавані вінницькі гастрородзинки.

Карлсруе - багатокультурне місто, це дуже помітно, тому що до нас підходили представники абсолютно різних національностей. Фотографувалися, купували нашу продукцію, розпитували про Вінницю, висловлювали свою підтримку Україні у війні, яку розпочав російський агресор. Шаленою популярністю користувалися наші вінницькі гірчиця з медом, хрін та пастила. Німкені із задоволенням купували екоторбини від BYVI та прикраси з українською символікою. А на майстер-класах німці й українці, які нині мешкають у Карлсруе, разом створювали патріотичні вироби, - розповідає директорка Офісу туризму Вінниці Тетяна Маєвська. - До речі, представники товариства "Українці в Карлсруе" на початку вторгнення один з перших вантажів допомоги відправили саме у Вінницю. Неочікувані та щемливі зустрічі з українцями та навіть вінничанами, які переїхали в місто в різні роки, доводять, що Україна з її незламним народом нині є прикладом для усієї Європи.

Вінниця вперше взяла участь у фестивалі "Свято відчуттів" в Карлсруе

Стенд Вінниці був розташований на площі біля ратуші, поряд зі стендом німецько-українського товариства "Українці в Карлсруе", що здійснює великий вплив на розвиток і сприяння культурним та суспільним зв’язкам з Україною. На фестивалі вони провели благодійний ярмарок, гроші і пожертви з якого мають спрямувати на гуманітарні проекти в Україні. Також два дні поспіль вони влаштовували воркшопи від професійних майстринь: з виготовлення ляльок-мотанок, розмальовування гіпсових фігурок, Петриківського розпису та інші.

Вінниця вперше взяла участь у фестивалі "Свято відчуттів" в Карлсруе

Таким чином відвідувачі фестивалю змогли більше дізнатися про Україну і зокрема Вінницю, придбати традиційні вироби ручної роботи, сувеніри та речі з українською символікою. У буклетах, які роздавали під час події, німецькою мовою було розкрито ряд паралелей між Вінницею і Карлсруе, про які також можна прочитати за посиланням.

Нагадаємо, угоду про побратимство між представниками муніципалітетів Вінниці та Карлсруе підписали 22 квітня. Документ скріпили своїми підписами Вінницький міський голова Сергій Моргунов та мер міста Карлсруе Франк Ментруп. 

Читайте також

На базі станції юних натуралістів у Вінниці відкрили Центр денного догляду
Детальніше
Як міграційна поліція Вінниччини протидіє трудовій експлуатації та торгівлі людьми
Детальніше
Розвиток міжнародного співробітництва: Вінницю відвідала делегація з Франції
Детальніше
Лідери шкільного життя Вінниці та Львова обмінялись досвідом та домовились про співпрацю
Детальніше
Фінська компанія виявила зацікавленість у співпраці з «Вінницяоблтеплоенерго»
Детальніше
У Вінниці відбувся фестиваль робототехніки «Vinnytsia RoboCamp – 2024»
Детальніше