Вінницький краєзнавчий музей запрошує на виставку авторської кераміки

Вінницький краєзнавчий музей запрошує на виставку авторської кераміки

14:31 14.08.2024

У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї 14 серпня о 15:00 відкриється виставка авторської кераміки молодих українських мисткинь Ольги Цибулі та Устини Пужак. Вхід – вільний. 

Про це повідомляють у музеї.

Вінницький краєзнавчий музей запрошує на виставку авторської кераміки

Виставку присвятили Дню Незалежності України. Вона поєднує культурно-історичні ремінісценції та сучасне творче потрактування.

Експозиція дає можливість познайомитися з творчістю нового покоління українських митців, які шукають власну художню мову, гостро відчуваючи свою особисту причетність до минулого і до майбутнього нашої країни, – зазначають музейники.

Молоді та талановиті

Ольга Цибуля – родом з Вінниччини. По закінченню відділення декоративно-прикладного мистецтва Тульчинського фахового коледжу культури навчалася за спеціальністю художньої кераміки у Львівській національній академії мистецтв, де зараз практикує викладацьку діяльність. Загалом її досвід гончарювання складає майже 10 років. Мисткиня вільно володіє формою і розписом народних осередків кераміки Поділля. Брала участь у різноманітних виставках як в Україні, так і за кордоном.

Устина Пужак – з Галичини. Навчалася у Львівській національній академії мистецтв на кафедрі скульптури та художньої кераміки, де зараз викладає. Устина працює з різними матеріалами, як от кераміка та камінь, у напрямах реставрації історичних споруд.

Нагадаємо, у виставковій залі Вінницького літературно-меморіального музею Михайла Коцюбинського відбулась презентація виставки ілюстрацій відомої художниці Олени Кульчицької до повісті Михайла Коцюбинського «Тіні забутих предків». До експозиції увійшов 31 графічний твір.

Читайте також

23 фотографії, створені переселенцями, з'явились у холі Вінницької міської ради
Детальніше
Кікімори для армії: як музей перетворився на майстерню з виготовлення маскування для захисників
Детальніше
На фестивалі хорового мистецтва імені Віталія Газінського пролунав “Реквієм для живих” - вперше у Вінниці
Детальніше
Сотні українських та світових виробників об'єднав цьогорічний День поля «АГРОВінниця»
Детальніше
Вінничан запрошують долучитися до культурних заходів, організованих у межах проєкту EU4Culture
Детальніше
"Повернись живим": у Вінниці відкрили фотовиставку, присвячену пам'яті зниклих безвісти захисників
Детальніше