Вінницька дитяча художня школа запрошує на відкриття виставки

Вінницька дитяча художня школа запрошує на відкриття виставки

13:12 01.02.2024

2 лютого о 16:00 Вінницька дитяча художня школа запрошує на відкриття виставки творчих робіт учнів, яка має назву «Сюжети та портрети». Її експонуватимуть у Вінницькому обласному художньому музеї.

Вінницька дитяча художня школа вперше презентує роботи своїх вихованців у стінах обласного художнього музею.

Виставка у такому значущому мистецькому просторі – це велика відповідальність, тому учні старанно до неї готувались, – говорить викладачка Ярослава Бондар.

На виставці представлять різноманітні сюжетні композиції, де можна буде побачити культуру та традиції українців, побут, портрети героїв минулого та сьогодення, роботи в пластиці малих форм.

Вінницька дитяча художня школа запрошує на відкриття виставки

Як зазначила викладачка, пластика малих форм в експозиції представлена навчально-творчими учнівськими інтерпретаціями відомих полотен українського живопису II половини ХІХ-XX ст., Тараса Шевченка, Фотія Красицького, Олександра Мурашка та інших. Виразні та впізнавані історичною спрямованістю образи, втілені учнями за допомогою скульптурних засобів, віддзеркалюють безпосередню зацікавленість реалістичною традицією Національної художньої культури України в контексті сучасності.

Всі роботи створені за новими освітніми програмами й демонструють не лише роботу учнів, а й педагогічну майстерність викладачів школи.

Нагадаємо, виставку відомого українського художника, воїна та поета з Вінниці Сергія Татчина відкрили в “Українському домі” у Вашингтоні. Про це інформують у самому осередку української культури.

Читайте також

В гості до вінницьких рятувальників завітали першокласники 15-го ліцею
Детальніше
Відлупцювати опудало путіна за донат та відвідати виставку використаної зброї можна у центрі Вінниці
Детальніше
У Вінниці просто неба відкрили традиційну виставку подільських писанок
Детальніше
Дитячий волонтерський центр «VinPatriot» підготував для військових гостинці
Детальніше
У Вінницькому краєзнавчому музеї провели другий майстерклас з писанкарства для дітей-сиріт
Детальніше
У Вінниці презентували виставку «Коло Навколо»
Детальніше