Вінничан запрошують на VinBookFest «КНИГА – єднає! ВІННИЦЯ – читає!»

Вінничан запрошують на VinBookFest «КНИГА – єднає! ВІННИЦЯ – читає!»

15:18 12.09.2024

Вінниця знову стане літературним хабом, адже 14 та 15 вересня на вулиці Михайла Грушевського відбудеться XI VinBookFest. Цей традиційний і знаковий захід, присвячений популяризації української книги та державної мови. 

Дводенний івент обіцяє багатий набір місцевих заходів, які запропонують як для дітей, так і для дорослих чимало цікавинок. Це можливість не лише для вінничан та гостей Вінниці, а й для авторів, видавців та бібліотекарів, об’єднати свої зусилля заради підтримки Збройних Сил України та зробити свій внесок у Перемогу країни. 

Організований VinBookFest за підтримки Вінницької міської ради, міського голови Сергія Моргунова та департаменту культури ВМР, а також ключових культурних та благодійних організацій. 

Захід проходитиме під гаслом «КНИГА – єднає! ВІННИЦЯ – читає!» в межах відзначення Дня міста.

Вінничан запрошують на VinBookFest «КНИГА – єднає! ВІННИЦЯ – читає!»

Щороку VinBookFest є платформою для виховання культури читання, розвитку літератури та пропонує авторам, видавцям і читачам простір для обміну ідеями. Він відіграє важливу роль у збереженні та розвитку культурної ідентичності України, особливо під час війни.

Заходи, передбачені програмою, є своєрідною формою психологічної підтримки для усіх, хто її потребує. Надає можливість жителям громади відволіктися від важких реалій та зануритися у світ літератури. Фестиваль зміцнює соціальні зв'язки, об'єднуючи людей навколо спільних цінностей та ідей, і надає платформу для обговорення важливих соціальних питань, зокрема пов'язаних з книгами, читанням в умовах воєнного стану, – зазначають у департаменті культури ВМР.

Програмою передбачено широкий вибір локальних заходів:

  • презентації видавництв, друкарень, книгарень та нових видавничих проєктів;
  • авторські зустрічі з місцевими, українськими та закордонними письменниками;
  • автограф-сесії;
  • майстер-класи та творчі майданчики;
  • фотозони.

Запрошуємо видавництва, поліграфічні підприємства, книгорозповсюджувачів, письменників, митців долучитися до ХІ книжкового фестивалю «VinBookFest»! Тільки об’єднавши зусилля, ми підтримаємо книговидавничу справу, сприятимемо читанню та популяризації книги, активізуємо культурне життя громади! – наголошують організатори.

У разі оголошення повітряної тривоги всі заходи призупиняються та відновлюють свою роботу після відбою. Мапа укриттів - за посиланням.

Нагадаємо, «Вінницька міська централізована бібліотечна система» в межах IX осіннього книжкового фестивалю VinBookFest ініціювала проведення оригінального фотоконкурсу BookFace. Його мета – привернути увагу до паперових книг.

Читайте також

На ВІННИЦіЯнському фестивалі для оборонців зібрали понад 400 тис. грн
Детальніше
День народження Вінниці: подорож від минулого до сьогодення
Детальніше
У Вінниці триває дводенний VinBookFest - другий день присвячений молоді
Детальніше
У Вінниці відбувся захід «Поліцейський – моя професія в умовах воєнного стану»
Детальніше
Золоті слони полетіли у руки українських артистів: у Вінниці відбувся ВІННИЦіЯнський Фестиваль
Детальніше
Вінниця очима її жителів та гостей міста: нові бізнеси, робочі місця та туристичні маршрути
Детальніше