Вінничан запрошують на екскурсію «Середньовіччя та сучасність»

Вінничан запрошують на екскурсію «Середньовіччя та сучасність»

14:57 13.09.2024

Офіс туризму Вінниці запрошує вінничан та гостей міста на екскурсію «Середньовіччя та сучасність», авторка якої Наталя Дітковська занурить відвідувачів у ті часи, коли Вінниця тільки формувалась як місто.

Про це інформує головний туристичний сайт Вінниці.

Разом ви перегорнете сторінки різних епох - від появи над річкою першого вінницького замку більш як півтисячі років тому до зведення комплексу оборонних і монастирських споруд у XVII ст., які ми знаємо як Мури, - йдеться у повідомленні.

Дізнаєтесь про релігійні переконання середньовічних вінничан та їх права й обов’язки, визначені Магдебурзьким правом, наданим Вінниці у 1640 році. А ще — чи була вона королівським містом, коли Україна входила до складу Великого князівства Литовського та Речі Посполитої, та чим особлива теперішня міська символіка? 

Вінничан запрошують на екскурсію «Середньовіччя та сучасність»

Звісно, почуєте багато цікавого про життя Вінниці в минулі сторіччя через історичних постатей, які зробили величезний внесок у розвиток міста та щоб про нього довідались в інших містах та країнах. Окрім прізвищ, які добре відомі на широкий загал (князів Коріятовичів, козацького полководця Івана Богуна, польського графа Міхала Ґрохольського та міського голову-новатора Миколи Оводова), прозвучать й менш знані імена:

  • підсудка Брацлавського воєводства, засновника Вознесенського чоловічого та Благовіщенського жіночого монастирів Михайла Кропивницького;
  • фундатора монастиря єзуїтів, старосту Брацлавського воєводства Валентія-Александера Калиновського, який власним коштом відбудував замок у Вінниці (перший був спалений під час набігів татар);
  • полковника й старосту Вінниці, фундатора капуцинського храму із монастирем Людвіка Калиновського.

Екскурсія відбудеться 24 вересня, о 17:30. 

Подробиці та реєстрація за посиланням: https://forms.gle/dVvaHWUsCiZ28Lhj7

Нагадаємо, Офіс туризму Вінниці 15 вересня запрошує у мандрівку на Гайсинщину. Про це інформує головний туристичний сайт Вінниці.

Читайте також

Вінничанам розкажуть як правильно користуватися гамаком
Детальніше
У Вінниці презентували початок роботи Бюро охорони об’єктів культурної спадщини громади
Детальніше
260 дітей вінницьких Захисників та Захисниць вирушили на відпочинок до Закарпаття
Детальніше
Які сюрпризи чекають гостей Днів Європейської спадщини у Вінниці
Детальніше
Історія мікрорайонів Вінниці: легенди та сучасність
Детальніше
У Вінниці профінансують книговидання про місто і його видатних мешканців
Детальніше