Віктор Бронюк ексклюзивно про те, чому погодився очолити філармонію

Віктор Бронюк ексклюзивно про те, чому погодився очолити філармонію

15:04 29.08.2024

Відомий музикант, волонтер та громадський діяч, а донедавна ще й боєць територіальної оборони — Віктор Бронюк віднедавна очолив Вінницьку обласну філармонію ім. Миколи Леонтовича. 

В ефірі програми "На часі" артист прокоментував своє нове призначення, бурхливе обговорення у соцмережах, яке воно спровокувало, а також окреслив плани розвитку вінницької філармонії — осучаснення, творчі експерименти, світові гастролі.

"В моєму оточенні є люди, які одразу сказали: "Ми тебе не вітаємо. Ми тебе підтримуємо". І справді, роботи багато. Виклик цей досить серйозний", — визнає Віктор Бронюк, коментуючи хвилю неоднозначних коментарів, яка здійняла у соціальних мережах звістка про його нову посаду.

Зізнаюсь, пропозиція навіть для мене була досить неочікувана. Але мені пояснили як важливо в умовах теперішньої ситуації використати той досвід, який встиг свого часу набути й в управлінській ланці, й у сфері організації культурних подій, — каже Віктор Бронюк.

Він нагадав про свій досвід роботи у відділі організаційно-масової роботи управління культури Вінницької міської ради, а також працю у «Вінницькому обласному центрі оздоровлення, відпочинку та дозвілля», який він очолював у 2003-2005 роках.

У мене раціональне ставлення до критики. Якщо є якісь конкретні пропозиції, завжди готовий на них відреагувати... Друзі, це управлінська, менеджерська, організаційна посада. І мені реально хочеться всі ці процеси перезапустити, перезавантажити! - додає він.

Віктор Бронюк нагадав, що цьогоріч вінницька філармонія відкриває свій вісімдесят восьмий концертний сезон. 

Мені хочеться, щоб були творчі експерименти, щоб життя філармонії набувало сучасних рис. Нам нічого не заважає створити унікальний мистецький продукт, який би зацікавив не лише аудиторію Вінниці та області, а й з ним можна було б їхати на гастролі, оскільки світ насправді прагне більше дізнатися про Україну. А ми маємо що показати! - переконаний Віктор Бронюк. 

Нагадаємо, відомий волонтер і лідер гурту “ТіК” Віктор Бронюк очолив Вінницьку обласну філармонію ім. М.Д. Леонтовича. Про це поінформував голова Вінницької облради Вячеслав Соколовий.

Читайте також

Які сюрпризи чекають гостей Днів Європейської спадщини у Вінниці
Детальніше
У Вінниці триває дводенний VinBookFest - другий день присвячений молоді
Детальніше
Золоті слони полетіли у руки українських артистів: у Вінниці відбувся ВІННИЦіЯнський Фестиваль
Детальніше
Вінниця до та під час війни: як змінилось святкування Дня міста та які традиції збереглись
Детальніше
До Вінниці на зберігання привезуть з Покровська пам’ятник Миколі Леонтовичу
Детальніше
У Вінниці презентували новий виставковий проєкт «Коцюбинський: деколонізація»
Детальніше