Унікальність та автентичність: у Вінниці відкрили виставку творчих робіт молоді

Унікальність та автентичність: у Вінниці відкрили виставку творчих робіт молоді

15:27 14.05.2024

У виставковій залі Вінницького літературно-меморіального музею М. М. Коцюбинського експонують виставку творчих робіт здобувачів освіти та випускників Вищого художнього професійно-технічного училища № 5.

На виставці представили 70 творчих робіт різноманітної тематики та жанрів, які варті уваги поціновувачів мистецтва. Зокрема, в експозиції презентовано живопис, графіку, колаж, батик та розпис по дереву.

Напрацьовуючи власний стиль та використовуючи технічні прийоми та вправи, юним художникам вдалося передати у своїх роботах позитивне світосприйняття, що якісно переходить у яскраві образи. Вони вирізняються як засобами вираження творчих ідей, так і темами та стилістикою, які вдало поєднані між собою.

Більшість представлених творів належать випускникам училища. Пройдений шлях учнів та здобута освіта дозволять випускникам в майбутньому обрати цікаву та самобутню життєву дорогу. Є серед них артпсихологи, музиканти, ілюстратори, сценографи, бутафори, військові, педагоги-викладачі, рекламісти та ювеліри. Але нікого не полишає жага творчості, - зазначає заступниця директора з виховної роботи Вищого художнього професійно-технічного училища Nº 5 Людмила Палій.

Серед учнів є переможці Всеукраїнських та обласних конкурсів. Зокрема, учениця другого курсу Анастасія Яблочнюк посіла І місце на Всеукраїнському двотуровому конкурсі образотворчого, декоративно-прикладного та сучасного мистецтва "Ліга Талантів АРТ".

Представлені картини та декоративні вироби демонструють багатогранність сучасного мистецтва. Вони об’єднують різні техніки та стилі, створюючи яскраві та виразні твори, що можуть прикрасити будь-який інтер'єр. Такі роботи не тільки приносять естетичне задоволення, а й дозволяють глибше пізнати культуру та творчі підходи сучасних художників, - говорить директорка Вінницького літературно-меморіального музею М. М. Коцюбинського Лариса Кравченко.

Виставка триватиме до 28 травня. Вхід вільний.

Зазначимо, що 16 травня до Дня вишиванки з 11:30-14:00 в садибі музею М.М. Коцюбинського організують мистецький проєкт "Фото на садибі".

Довідка за номерами: 64-71-02, 067-211-52-71.

Подія проходитиме з дотриманням безпекових заходів. У разі оголошення повітряної тривоги захід призупинять, а присутні мають прямувати у найближче укриття. Мапа - за посиланням.

Читайте також

Від Сінатри до Фіцджеральд! У суботу у PIROGOV SKY вінничан зачарує «Романтичний джаз в саду»
Детальніше
У Вінниці провели майстерклас з японського мистецтва реставрації битого посуду
Детальніше
Козак Сіромаха запрошує вінничан почути українську пісню в етностилі
Детальніше
Юних вінницьких музикантів винагородили оваціями на «Фонтані талантів» у Польщі
Детальніше
У Вінниці представили концепцію ревіталізації колишнього санаторію ім. Коцюбинського
Детальніше
Вінниця представила проєкт розвитку реабілітаційного відділення на міжнародному заході
Детальніше