У Вінницькому терцентрі розмальовували мандали, щоб знизити тривожність

У Вінницькому терцентрі розмальовували мандали, щоб знизити тривожність

16:01 10.10.2024

10 жовтня відзначають Всесвітній день психічного здоров’я. Про важливу дату пам’ятають і у Вінницькому міському територіальному центрі соціального обслуговування. З цієї нагоди для підопічних закладу провели арттерапевтичний захід. 

Під наставництвом психологині відвідувачі Терцентру малювали мандали та робили медитації, а ще обговорювали, як знизити свій рівень тривожності під час війни.

Повномасштабна війна вплинула на психологічний стан всіх українців. Тривожності за своїх близьких та своє здоров’я піддаються особливо люди старшого віку. Щоб навчитися технік самозаспокоєння, в Терцентрі працює гурток з психології. На заняттях наші підопічні вчаться чути себе та впорядковувати свої емоції, щоб впоратися зі складними життєвими подіями та відновлюватися після труднощів чи стресу, – зазначила завідувачка відділення денного перебування Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування Ганна Ковбенко.

Захід до Дня психічного здоров’я у Терцентрі підготувала психологиня закладу Галина Ведьонова. Зустріч розпочали з техніки дихання та медитації. А згодом приступили до основного – розмальовування мандал.

Мандала – це сакральний символ народів Сходу. У перекладі він означає “коло”. Коли людина малює мандалу, вона зосереджується на своєму внутрішньому світі. Відбувається переоцінка своїх переживань, що має сильний психотерапевтичний ефект, – розповіла психологиня Галина Ведьонова.

Відвідувачки заходу, взявши в руки кольорові олівці та вибравши собі візерунок до вподоби, розмальовували мандали. Своїми враженнями від арттерапії поділилася пані Людмила.

Сама я з Херсону, війна та переїзд дуже вплинули на моє життя. Звісно, у повсякденному житті присутні тривоги. Така техніка допомогла мені зосередитися, заспокоїтися. Не випадково для розмальовки я обрала саме кольорові олівці, адже в житті так не вистачає зараз позитивних емоцій, – говорить пані Людмила.

Як потрапити на заняття

Заняття з психології у Терцентрі проходять щосереди і щоп’ятниці. Записатися можна за номером телефону: 67-05-90 або за адресою: вул. Соборна, 50.

Нагадаємо, з нагоди Міжнародного дня людей похилого віку підопічні Вінницького терцентру завітали до обласного пансіонату для осіб з інвалідністю та людей похилого віку. Ансамбль терцентру «Зорі над Бугом» порадував мешканців піснями, а соціальні робітники закладу передали подарунки.

Читайте також

93-річна вінничанка вийшла з будинку для літніх людей і загубилась
93-річна вінничанка вийшла з будинку для літніх людей і загубилась
Детальніше
У Вінниці стартував підтримуючий курс для жінок «Наше коло»
У Вінниці стартував підтримуючий курс для жінок «Наше коло»
Детальніше
Психологічна підтримка для рятувальників як не втратити спокій і баланс під час війни
Психологічна підтримка для рятувальників: як не втратити спокій і баланс під час війни?
Детальніше
Психологічна підтримка в умовах війни_ як ветерани та фахівці ділились досвідом з громадськістю 0-44 screenshot
Психологічна підтримка в умовах війни: ветерани та фахівці ділились досвідом з громадськістю
Детальніше
У Вінниці нагородили переможців конкурсу «Відомі вінничани від минулого до сучасності»
У Вінниці нагородили переможців конкурсу «Відомі вінничани: від минулого до сучасності»
Детальніше
У Вінниці стартує психологічний курс підтримки Наше коло
У Вінниці стартує психологічний курс підтримки "Наше коло"
Детальніше