У Вінницькій галереї відкриють виставку художниці Ірини Прокопчук

У Вінницькій галереї відкриють виставку художниці Ірини Прокопчук

15:01 01.10.2024

Вінницька художниця Ірина Прокопчук запрошує усіх охочих на свою виставку “Дідова хата”, відкриття якої відбудеться 4 жовтня.

Про це повідомили у Культурному центрі “Галерея ХХІ”.

Концепт виставки “Дідова хата” - це графічні роботи, які буквально обрамлені старими вікнами різної конфігурації, загалом планується близько 11 об'єктів. 

Це проєкт про художницю і про ту спадщину, яка робить її собою. Про не матеріальне, про речі, які кожна людина носить в собі й котрі, наче пазли, формують її як особистість. Про пам’ять роду, сім’ї та поколінь.Тож частково це історії, які художниця пам’ятає з дитинства про те як було… про стару хату в якій після війни її прабабуся виростила п’ятеро своїх дітей… від якої залишилися лиш стіни, що бережуть цю пам’ять. Про її тата, який хлопчиком пас череду в селі, де зараз вже і корів можна злічити на пальцях однієї руки. Про ще одну хату, яка лиш осиротіла, але де розвивалась творчість художниці щоліта, - йдеться у повідомленні.

Вікна, як портали, а всі ці історії застигли на шибках в надії, що їх не забудуть. Тому вікна у своєму первинному стані, пошарпані та вицвівші, аби показати безжальність часу, але кожна шибка наповнена спогадом.

У Вінницькій галереї відкриють виставку художниці Ірини Прокопчук

Відкриття виставки

Відкриття виставки відбудеться 4 жовтня о 18:00. В програмі вечора святковий виступ фольклорного гурту Мокоша до Дня захисників і захисниць України. Виставка триватиме до 23 жовтня включно.

Нагадаємо, 27 вересня, до Всесвітнього дня туризму і Дня туризму в Україні, в холі Вінницької міської ради відкрилася фотодокументальна виставка. Експозиція присвячена красі подорожей та презентує захопливі моменти, зафіксовані об’єктивами досвідчених вінницьких мандрівників.

Читайте також

У Вінниці відкрили виставку нематеріальної культурної спадщини України
Детальніше
У Вінниці відкрили унікальну виставку «Військо. Держава. Пам'ять»
Детальніше
У Вінниці відкрили фотодокументальну виставку до Дня туризму
Детальніше
Хто з молоді навчатиметься в мистецьких школах Вінниці безкоштовно
Детальніше
У Вінниці відкрили виставку сучасного візуального мистецтва ім. Натана Альтмана
Детальніше
23 фотографії, створені переселенцями, з'явились у холі Вінницької міської ради
Детальніше