У Вінниці завершується онлайн-марафон "Подільська коляда"

У Вінниці завершується онлайн-марафон "Подільська коляда"

15:44 14.01.2021

Онлайн марафон "Подільська коляда" розпочався на культурному порталі Вінниці VinCulture Code 7 січня на Різдво Христове та триває до 14 січня включно. У ньому взяли участь колективи з приєднаних громад. Тепер ці виступи можуть подивитись онлайн всі бажаючі.

Основний месендж проєкту: саме люди є носіями народних традицій, вони серед нас – в кожному куточку великої вінницької громади. Створення проєкту є дуже символічним, адже в ньому беруть участь творчі колективи новоприєднаних громад: Вінницькі Хутори, Гавришівка, Стадниця, Великі та Малі Крушлинці, Писарівка та Щітки. Всі вони виявили бажання взяти участь у мистецькому марафоні та одразу розпочали приготування до зйомок.

Серед учасників марафону – Народний аматорський ансамбль "З роси й води" з с. Вінницькі Хутори, Народний аматорський ансамбль української пісні "Водограй" з с. Гавришівка, керівник Олег Козяр Жіночий та чоловічий вокальні колективи з с.Великі Крушлинці об'єдналися в гурт щедрувальників під керівництвом Леоніда Луцишина.

Також до марафону долучились Жіночий фольклорний ансамбль з с. Малі Крушлинці, керівник Віталій Яворський, гурт колядників з с. Стадниця, керівник Михайло Шлапак, гурт колядників з с. Щітки, керівник Сергій Мороз. А також колективи, які завжди радують вінничан у різдвяні свята, – дитячий зразковий фольклорним гурт "Викрутаси" Вороновицького селищного будинку культури, керівник Інна Нікітенко, та ансамбль весільних музик "Заграй" Сосонського сільського будинку культури, керівник Ігор Бабенко.

Нагадаємо, Вінничан запрошують переглянути відеопроєкт "Щедрик"

Читайте також

Колекція вінницького музею поповнилась новими експонатами - традиційними дряпанками
Детальніше
Містян запрошують на екскурсію виставкою "Вінниця. Україна. Незалежність"
Детальніше
Художню виставку Федора Панчука "Ювілейна-24" відкриють у Вінниці
Детальніше
Черкащани презентували інтерактивну виставу про вбивство у Вінниці
Детальніше
Розкрадач жіночих сердець! Андрій Кравченко 29 квітня у Вінниці з великим концертом «Мадонна»
Детальніше
У Вінниці обговорили перспективи відзначення 160-річчя від дня народження Коцюбинського
Детальніше