У Вінниці відкрили виставку картин офіцерки Збройних Сил

У Вінниці відкрили виставку картин офіцерки Збройних Сил

17:03 13.04.2021

У міському освітньо-аналітичному центрі допомоги ветеранам АТО/ООС, членам їхніх сімей та сім’ям загиблих (Ветеранський простір) 13 квітня відкрили виставку Наталії Жижко. Відвідувачі центру зможуть побачити картини художниці протягом двох тижнів. Директор закладу Олег Климбовський розповідає, що у центрі не тільки надається корисна інформація, а й створюється приємна і цікава атмосфера. 

У квітні виповнюється рівно сім років, як триває неоголошена російсько-українська війна, а наші воїни боронять кордони держави, захищають свободу і незалежність мирної території України. 

У Вінниці відкрили виставку картин офіцерки Збройних Сил

Для підтримки воїнів, які повернулись з АТО/ООС, у Вінниці  кілька років тому створено  міський освітньо-аналітичний центр допомоги ветеранам АТО/ООС, членам їх сімей та сім’ям загиблих (Ветеранський простір).

Тут створили умови для підтримки військових. Воїнам допомагають повернутися до мирного життя, знайти роботу. Їм надають психологічну та правову допомогу. Відвідувачі є щоденно. А твори мистецтва мають показати, що є життя після війни. 

Ми хочемо, щоб до нашого центру приходили сім’ями, і їм тут було цікаво та приємно.  Ми надаємо різні послуги ветеранам АТО/ООС, членам їхніх сімей та рідним загиблих.  Це й правова допомога, психологічна,  поміч з працевлаштуванням та й якісь складні життєві ситуації. Найпопулярнішою послугою у нас є реабілітаційна. У нас працює кваліфікований реабілітолог з великим досвідом роботи і золотими руками, – каже   керівник міського освітньо-аналітичного центру допомоги ветеранам АТО/ООС, членам їх сімей та сім’ям загиблих Олег Климбовський. 

Також він додав, що докладають зусилля, щоб усі, хто приходить до центру, почувались тут комфортно, і такі виставки, які відкрилась зараз, допомагають створювати ту відповідну атмосферу. 

Наталія Жижко служить у лавах Збройних Сил України. Понад тридцять років не тримала в руках пензля. Однак, у 2017 році спробувала намалювати картину, адже в дитинстві вона відвідувала художню школу. Руки не забули, як це створювати на полотні пейзажі, натюрморти на інше. Навіть сьогодні на виставці художниця показала одну із свої перших робіт “Білі троянди”. 

В дитинстві я навчалася в художній школі, потім пішла до армії. Цього року уже 27 років служу у лавах Збройних Сил України. Писати почала восени 2017 року. З того часу уже й не пригадаю скільки було виставок, а картини мої розлетілися по всьому світу – Англія, Словенії, Франція та інші міста. В кінці 2019 року у мене була персональна виставка у Польщі. У зв’язку з карантином минулого року скасували три закордонні виставки. Наразі мої виставки проходять у Києві, – розповіла художниця Наталія Жижко.

Нагадаємо, у холі міської ради діє виставка кращих творчих робіт учасників конкурсу "Вінницька гуморина"

Читайте також

У Вінниці презентували книгу Захисниці Ніни Ягоджинської про її загиблого брата
Детальніше
На Луганщині загинув 30-річний Герой із Писарівки Ярослав Білик
Детальніше
У Вінниці презентували виставку ілюстрацій до повісті Коцюбинського «Тіні забутих предків»
Детальніше
Вінницьке СБУ зібрало докази провини ще одного російського ката
Детальніше
Вінниця проводжає у вічність полеглого воїна десантно-штурмової бригади
Детальніше
Вінницька гідеса вирушає у Camino Podolico, щоб зібрати гроші на інклюзивне авто для військових
Детальніше