На Вінниччині відкрилась виставка творчих робіт учнів емальєрної школи

У вінниці відкрилась виставка творчих робіт учнів емальєрної школи

11:25 19.05.2021

18 травня Вінницький обласний художній музей презентував виставку творчих робіт учнів першої і єдиної в Україні дитячо-юнацької емальєрної школи Олександри Барбалат “Майстерня Сонця” в рамках Міжнародного арт-проєкту “Мистецтво, народжене вогнем” (Київ).

В  експозиції представлено 40 робіт у техніці гарячої емалі (перетинчаста,  виїмчаста, графіка в емалі, живописна емаль розміром від 4х5 см до 30х40 см). Вони виконані учнями “Майстерні Сонця”, студентами Інституту мистецтв Київського університету ім.Бориса Грінченка, художньої студії Арт-Креатив під час майстер-класів у “Майстерні Сонця” у 2019-2021 рр. під керівництвом Олександри Барбалат.

Олександра Володимирівна Барбалат  – художник-майстер декоративно-прикладного мистецтва, ювелір-емальєр, член НСХУ,  кавалер Ордена меморіального фонду Карла Фаберже, член Міжнародної організації “BRATERSTWO” (Malopolska Fundacja przyjazni Polsko-Ukrainsko-Slowackiej), куратор художніх проєктів фонду в Україні, автор науково-дослідного проєкту “Золотий Гамаюн”, викладач ювелірного мистецтва Київського університету ім. Бориса Грінченка, учасник та переможець численних міжнародних і всеукраїнських конкурсів, фестивалів, виставок.

“Майстерня Сонця” була заснована у 2014 році. На сьогодні це перша та єдина в Україні дитячо-юнацька емальєрна школа, де навчають таким складним та рідкісним технікам, як візантійська  художня гаряча емаль і ебру.

Дивовижна техніка гарячої емалі відома з далеких часів. Створення робіт у цій техніці – складний та кропіткий процес, що потребує значних творчих і духовних  зусиль, спеціальних знань і навичок. Він передбачає багаторазовий випал виробу у спеціальній муфельній печі за температури від 600–860°C. Тому роботи юних митців вражають своїм високим професіоналізмом, майстерністю,  неповторністю,  різноманітністю фактур та сюжетних композицій.

19 травня в рамках виставки відбудеться ексклюзивний майстер-клас із виготовлення прикрас у техніці художньої гарячої емалі від Олександри Барбалат.
Своєю активною міжнародною виставковою діяльністю “Майстерня Сонця” зміцнює культурні зв'язки між державами, сприяє взаєморозумінню та взаємозбагаченню у галузі мистецтва, виявляє та підтримує обдарованих дітей та юнацтво, популяризує європейські цінності.

Нагадаємо, у підземеллях вінницького монастиря відкривають виставку сучасних ікон "Слово стало тілом".

Читайте також

Відлупцювати опудало путіна за донат та відвідати виставку використаної зброї можна у центрі Вінниці
Детальніше
У Вінниці просто неба відкрили традиційну виставку подільських писанок
Детальніше
У Вінниці презентували виставку «Коло Навколо»
Детальніше
У Вінниці презентували фотовиставку «З Україною в серці»
Детальніше
У Вінниці відкрили виставку картин переможців конкурсу «Все буде Україна»
Детальніше
Вінничан запрошують на "Творче тренування"
Детальніше