У Вінниці презентували книгу «Лінії» Людмили Брендак

У Вінниці презентували книгу «Лінії» Людмили Брендак

18:06 14.06.2024

У виставковій залі Вінницького літературно-меморіального музею М.М. Коцюбинського відбулась презентація книги письменниці та волонтерки Людмили Брендак «Лінії».

Захід зібрав у музейній залі чимало поціновувачів таланту письменниці, її рідних, друзів та волонтерів. Людмила Брендак поділилась передісторією написання та сюжетом своєї нової книги.

Повість описує події між двома війнами від 1939 року до російсько-української війни. Вони проходять на Вінниччині. У центрі сюжетної лінії – реальна історія долі родини іспанського хлопчика, загубленого під час війни в степах України. Він разом із сестричками зустрів Другу світову війну у Таращанському дитячому будинку. На долю малюка випало чимало випробувань… На жаль, вижити вдалося тільки йому. – розповіла авторка. – А назва «Лінії» обрана тому, що все у нашому житті починається з якоїсь дороги, станції».

Присутнім на презентації уривок із книги прочитала Заслужена артистка Україна Наталія Шолом. У ньому переплелось усе: і кохання, і трагічне сплетіння доль. Почуте, нікого не залишило байдужими. А Тетяна Скомаровська заспівала романс на вірші Людмили Брендак.

А сама письменниця зізналася, що на початку великої війни активно займалася волонтерством, а нині свою діяльність здебільшого присвячує фіксації подій та історії сучасної російсько-української війни. Зазначає, робить це на прохання воїнів.

Родзинкою презентації стало вручення Людмилі Брендак посвідчення члена Національної спілки письменників України. Цю почесну місію виконав голова Вінницької обласної організації НСПУ Вадим Вітковський.

Людмила Брендак

Людмила Брендак – прозаїк, поетеса, перекладач, митець та волонтерка. Її твори випромінюють справжню любов до Батьківщини. На письменницькій ниві вона працює 25 років, за цей час з-під пера авторки вийшли книги: «У суцвітті бузку», «На мамине свято», «Під знаком любові», «Украли зятя», «Маленька повість про велике кохання», «Казки», «Любисткові діти», «Чудернацькі пригоди на вільховому острові», «Як козаки нечисть перемогли», «Таке довге… коротке життя».

Нагадаємо, третій рік поспіль Вінницька міська рада організовує офлайн-курси для охочих удосконалити своє українське мовлення. З 12 червня на базі міських бібліотек розпочали роботу три навчальні групи. 

Читайте також

У Вінниці відкрили фотодокументальну виставку до Дня туризму
Детальніше
Як вінницький шефкухар потрапив до книги «Taste Ukraine»
Детальніше
У Вінниці підбили підсумки XI книжкового фестивалю «VinBookFest»
Детальніше
У Вінниці відкрили виставку сучасного візуального мистецтва ім. Натана Альтмана
Детальніше
23 фотографії, створені переселенцями, з'явились у холі Вінницької міської ради
Детальніше
У Вінниці триває дводенний VinBookFest - другий день присвячений молоді
Детальніше