У Вінниці покажуть найкращі польськими фільмами останніх років

У Вінниці покажуть найкращі польські фільми останніх років

Сьогодні 14:43

Шпигунський трилер, історичний бойовик, комедія з чорним гумором, комедійна драма та анімаційна драма. Вінничани та вінничанки, а також гості міста мають унікальну можливість насолодитися найкращими польськими фільмами останніх років. Адже у Вінниці стартували Дні польського кіно. 

Показ кінострічок відбуватиметься у кінотеатрі «Родина».

Як розповіла директорка кінотеатру «Родина» Галина Боднар у програмі представлено найцікавіший доробок польського кінематографа останніх років.

Демонструватимуться різножанрові стрічки. Зауважу, що усі фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами. Втім це не стане на заваді насолодитись самим фільмом, – каже директорка.

Директор Польського Інституту у Києві, Радник-посланник Посольства Республіки Польща у Києві Ярослав Ґодун розповів, що Дні польського кіно відбуваються вже 19 рік поспіль.

Вдячні вінницьким партнерам, що разом ми проводимо цей фестиваль. Тут ми показуємо кращі польські кінострічки минулого та цього року, демонструємо, що нині є цікавого у польському кіномистецтві, те, що цікавить режисерів та суспільство. Однією з особливих є стрічка від номінантів на премію «Оскар» Дороти Кобєли та Гʼю Велчмана за анімацію «З любовʼю, Вінсент», – говорить Ярослав Ґодун.

Він також підкреслив, що цього року Дні польського кіно відбуваються у «гібридному» форматі, фільми можна переглянути, як у кінотеатрах, так і онлайн – polskino.takflix.com.

У Вінниці покажуть найкращі польськими фільмами останніх років

Своєю чергою перший заступник директора департаменту культури Вінницької міської ради Олексій Циганков зазначив, що культура, в тому числі кіно є елементом міжнародного діалогу та співпраці, що сприяє зміцненню зв'язків між народами.

Дні польського кіно – це чудова нагода для вінничан познайомитися з сучасними тенденціями польського кінематографа, а також насолодитись різножанровими фільмами, які розкривають актуальні соціальні, історичні та культурні теми, – резюмує Олексій Циганков.

У Вінниці Дні польського кіно триватимуть до 6 жовтня. Захід проводиться за підтримки департаменту культури Вінницької міської ради. Деталі на фейсбук сторінці кінотеатру «Родина».

Нагадаємо, цьогоріч Україна відзначає 160-ту річницю від дня народження видатного українського письменника Михайла Коцюбинського, чия творча спадщина стала невід'ємною частиною національної культури. У Вінницькому літературно-меморіальному музеї Михайла Коцюбинського на честь цієї знаменної дати відбувся днями триденний проєкт «Вечори кіно за Коцюбинським», який об'єднав шанувальників літератури та кіномистецтва. 

Читайте також

У Вінниці презентують книгу спогадів Здзіслава Ґрохольського за участі його нащадка
У Вінниці презентують книгу спогадів Здзіслава Ґрохольського за участі його нащадка
Детальніше
Драма «Під вулканом» польський фільм про українську родину номіновано на Оскар
Драма «Під вулканом»: польський фільм про українську родину номіновано на Оскар
Детальніше
У Вінниці відбулась прем'єра довгоочікуваного документального фільму _Атлети війни_ 3-3 screenshot (1)
У Вінниці відбулась прем'єра довгоочікуваного документального фільму "Атлети війни"
Детальніше
У Вінниці відбудеться показ документального фільму «Да Вінчі»
У Вінниці відбудеться показ документального фільму «Да Вінчі»
Детальніше
На ВІННИЦіЯнському фестивалі для оборонців зібрали понад 400 тис. грн
На ВІННИЦіЯнському фестивалі для оборонців зібрали понад 400 тис. грн
Детальніше
Золоті слони полетіли у руки українських артистів_ у Вінниці відбувся ВІННИЦіЯнський Фестиваль 2-0 screenshot
Золоті слони полетіли у руки українських артистів: у Вінниці відбувся ВІННИЦіЯнський Фестиваль
Детальніше