У місті-партнері Вінниці Мюнстері провели захід на знак солідарності та дружби

У місті-партнері Вінниці Мюнстері провели захід на знак солідарності та дружби

19:17 24.05.2024

У місті-партнері Вінниці німецькому місті Мюнстер учні восьми шкіл вирушили до міської ратуші на велосипедах, прикрашених європейськими прапорами, повітряними кулями та символами миру. Цей захід, що відбувся в межах святкування Дня Європи, був покликаний продемонструвати важливість солідарності та дружби у сучасному світі.

У велосипедних кошиках учасники акції везли власноруч виготовлені вітальні листівки з побажаннями миру для всіх міст-побратимів Мюнстера. Кожна – німецькою та мовою країни, якій адресується.

У місті-партнері Вінниці Мюнстері провели захід на знак солідарності та дружби

Деякі з листівок зачитали у Залі миру, де школярів привітала бургомістерка Мюнстера Ангела Штьолер. У своїй промові вона закликала школярів, які вперше братимуть участь у виборах, використати своє право голосу для зміцнення демократії в Європі.

«Вершники миру 2024»

«Вершники миру 2024» – це кампанія, організована з ініціативи європейських шкіл Мюнстера. Це важливий знак взаємодії, солідарності та дружби, особливо в наші неспокійні часи. Водночас цей проєкт слугує нагадуванням про майбутні вибори до Європейського парламенту.

Сам вершник миру, якого можна побачити на листівці, є символом Вестфальського миру, який підписали у 1648 році, що також поставило крапку у Тридцятирічній війні.

Нагадаємо, до Вінниці прибула чергова допомога від німецького міста-партнера Мюнстера. Це спеціальний комплекс із підвісною системою. Його використовуватимуть у реабілітаційному відділенні міської клінічної лікарні.

Читайте також

З 18 червня в Україні має з’явитися електронний військовий квиток з QR-кодом
Детальніше
Вінницька громада спільно з гуманітарним штабом підсилила ще одну військову частину
Детальніше
У Вінниці зі 100-річчям привітали ветерана Другої світової війни, полковника Павла Кобу
Детальніше
На Вінниччині взяли на хабарі чоловіка, який обіцяв підприємцям вплинути на ТЦК
Детальніше
Про мир в Україні та меседжі для рф: головні заяви саміту у Швейцарії
Детальніше
Тульчинці “живим коридором” зустрінуть загиблого Героя
Детальніше