Після тріумфу у Берлінській філармонії! Концерт «Sound of Ukraine» 7 червня вперше у Вінниці

Після тріумфу у Берлінській філармонії! Концерт «Sound of Ukraine» 7 червня вперше у Вінниці

17:27 05.06.2024

У п’ятницю Вінницю вразить надпотужний концерт «Sound of Ukraine», що став справжньою сенсацією у Берлінській філармонії. 

Вражені віцепрезидентка Бундестагу, 60 дипломатів амбасад усіх країн, які знаходяться у столиці Німеччини, відомі актори, арт-спільнота та меломани аплодували, стоячи.

І вже 7 червня о 18.00 у театрі ім. Садовського ці виняткові враження відчують вінничани та гості міста.

Три музичні шедеври, проймаючі до сліз листи українських жінок вільному світу і вперше у Вінниці всесвітньовідома піаністка та музикознавиця Віоліна Петриченко та легендарний Симфонічний оркестр Львівської національної філармонії під батутою відомого диригента і визнаного інтерпретатора української класики, народного артиста України Володимира Сивохіпа. На концерті «Sound of Ukraine» емоції будуть найсильніші.

Вперше у Вінниці! «Звуки України — вільному світу» — це послання надії та любові з України всьому світу. Це спілкування зі світом універсальною мовою музики. Неповторний концерт, який неможливо оминути увагою, — відзначає продюсерка фестивалів OPERAFEST TULCHYN та VINNYTSIA JAZZFEST, керівниця міжнародної концертної агенції OPEN MUSIC PROJECT, заслужена артистка України Ірина Френкель. 

Перший твір, яким здивують артисти — Симфонія №9 Антоніна Дворжака, що має підзаголовок «З Нового Світу». Створюючи у кінці ХІХ століття цей твір, чеський композитор зафіксував у партитурі свої враження від американського континенту, від його музики та фольклору. У той час Америка була для європейців тим новим, незвіданим світом, який викликав неабиякий інтерес та захоплення. Тепер же тим Новим світом для усіх стала Україна та її народ, який мужньо протистоїть агресору, оберігаючи та захищаючи найважливіше — Незалежність.

Після тріумфу у Берлінській філармонії! Концерт «Sound of Ukraine» 7 червня вперше у Вінниці

Другий твір, який чекає вінничан 7 червня — Концерт для фортепіано з оркестром у трьох частинах Віктора Косенка. Український композитор-лірик та феноменальний піаніст створив шедевр, призначений для великих сцен. Одному з небагатьох українських композиторів того часу, йому пощастило здобути європейську освіту. Тому ця музика поєднує вишукану обізнаність автора із найкращими музичними надбаннями пізнього романтизму та оригінальну, неперевершену косенківську теплоту вислову й сердечний, ностальгійний порив, що у віртуозній грі блискуче передасть солістка Віоліна Петриченко.

Після тріумфу у Берлінській філармонії! Концерт «Sound of Ukraine» 7 червня вперше у Вінниці

Також новими барвами всіх вразить різдвяна фантазія для фортепіано з оркестром «Щедрик», що за мотивами легендарного твору Миколи Леонтовича була створена яскравим сучасним українським композитором і музикантом Сергієм Юшкевичем спеціально для фінального концерту проєкту «Sound of Ukraine — вільному світу», який відбувся у великій залі Берлінської філармонії 13 грудня 2023 року.

Цей драматичний фінал концерту став справжньою сенсацією, поєднавши вільні варіації на тему «Щедрика», які філігранно переплітаються з листами українських жінок вільному світу з книги Орелі Брос «Світло з темряви. Листи українських жінок вільному світу» та саундтреком книги, який створила співачка Джері Хейл «Call me freedom».

На вінницькому концерті 7 червня листи українок, написані під час повномасштабної війни, прочитає Наталя Некипіла — відома вінницька журналістка та волонтерка, дружина захисника Дмитра Гулька, воїна-вінничанина 120 бригади територіальної оборони, який, на жаль, загинув під час виконання бойового завдання у березні 2023 року.

Після тріумфу у Берлінській філармонії! Концерт «Sound of Ukraine» 7 червня вперше у Вінниці

Не пропустіть концерт «Sound of Ukraine — вільному світу» у п’ятницю, 7 червня, о 18.00 у Вінницькому театрі ім. Садовського.

Квитки доступні на сайті https://afisha.vn.ua, а також у всіх касах «Афіша Вінниці»: у театрі ім. Садовського, готелі «Франція», Вінницькій філармонії, Вінницькому планетарії, музичному магазині «Метроном» (пр. Коцюбинського, 78), креативних просторах «Артинов» і «CHERDAK»,  магазині «Rock-n-Roll» у ТРЦ «Квартал», тур-клубі «Бідняжка» та центрі розвитку «Origami».

Після тріумфу у Берлінській філармонії! Концерт «Sound of Ukraine» 7 червня вперше у Вінниці

Для довідки: 

Проєкт «Sound of Ukraine» створено Іриною Френкель та реалізується командою концертної агенції OPEN MUSIC PROJECT з метою презентації українського професійного мистецтва за кордоном. 

У межах проєкту з 2022 року у Швейцарії та Німеччині відбулись 58 концертів, на яких лунали твори Бориса Лятошинського, Василя Барвінського, Євгена Станковича, Золтана Алмаші, Мирослава Скорика, Миколи Леонтовича, Сергія Юшкевича та багатьох інших українських класиків, які стали для європейської аудиторії справжнім відкриттям музичної України. 

Читайте також

Вдев'яте у Вінниці проведуть фестиваль польової кухні імені Тараса Сича
Детальніше
Авторські вінки та прикраси, які носили наші предки: у Вінниці пройшов день українського вінка
Детальніше
Ляльковий театр, музей моделей транспорту та зоодворик - місця, які варто відвідати у Вінниці
Детальніше
Вінничан та гостей запрошують на вікенд "Територія SUN: Відновлення"
Детальніше
У Вінниці відкрили мистецький проєкт про деукраїнізацію Донбасу
Детальніше
Вінницький планетарій запрошує на неймовірну феєрію музики та космосу
Детальніше