"Памфір": українська стрічка у Каннах

"Памфір": українська стрічка у Каннах

11:23 22.09.2022

Олександр Яцентюк – український актор театру та кіно, режисер. В кіно почав зніматися з 2013 року. У 2019 зняв свій перший короткометражний фільм "Надія є", в якому був режисером та співпродюсером.

Зараз фільм продовжує фестивальну історію, на сьогодні має десять відборів до міжнародних кінофестивалів, перемогу "Кращий фільм" на Міжнародному кінофестивалі G International Film Festival (Австралія), три перемоги ("Кращий ігровий фільм", "Кращий міжнародний фільм", "Кращий акторський ансамбль") та одну номінацію ("Кращий сценарій") на Міжнародному кінофестивалі First Contact Film Festival (США).

У 2020 році зіграв головну роль в повнометражному дебютному фільмі Дмитра Сухолиткого-Собчука "Памфір". Прем’єра картини відбулася на Каннському кінофестивалі в рамках програми "Двотижневик режисерів".

Нагадаємо, у День українського кіно, 10 вересня у Тульчині відбулась прем'єра повнометражного фільму "Paradox" або як таємне правління світовий порядок обирало". Стрічку створили тульчинські хлопці Дмитро Масіброда та Сергій Качмар (народна кіностудія "Поділля").

Читайте також

Вінничанка створила перші в світі ляльки-мотанки в зріст людини
Детальніше
У Всесвітній день вишиванки у Вінниці провели флешмоб "Я люблю ЗСУ"
Детальніше
Оновлена програма і сюрпризи! Golubenko у неділю з великими концертом у Вінниці
Детальніше
Українська діаспора в німецькому місті Карлсруе створить унікальний мурал-вишиванку
Детальніше
З фасаду колишнього лялькового театру у Вінниці знімають казкову декоративну майоліку
Детальніше
Колективи майже з усієї країни з'їхались у Вінницю на міжнародний фестиваль "Барвінкове кружало"
Детальніше