OPERAFEST TULCHYN-2021: мюзикли, фентезі рок-опера та "Історії в стилі танго"

OPERAFEST TULCHYN-2021: мюзикли, фентезі рок-опера та "Історії в стилі танго"

13:53 12.07.2021

Знакова мистецька подія для України! "Поїхали за враженнями!" – запрошує всіх головний open air літа – IV міжнародний фестиваль OPERAFEST TULCHYN-2021, який пройде просто неба у місті Тульчин Вінницької області з 27 по 29 серпня 2021 року!

Прем’єри, мюзикли, опери та балети, яскраве ексцентрик шоу, фентезі рок-опера, фантастична музична подорож для дітей, візуальні, вогняні шоу та багато інших сюрпризів!

Протягом трьох днів феєрія мистецтва вируватиме для тисяч глядачів, які приїдуть на фестиваль з усіх куточків України!

На OPERAFEST TULCHYN-2021 виступлять найкращі колективи з України та солісти з Канади, Польщі, Словаччини, України й Італії – загалом понад 400 артистів!

А на всі три дні місто Тульчин стане епіцентром культурного життя України.

НОВА МІСІЯ OPERAFEST TULCHYN

Започаткований у 2017 році для того, щоб привернути увагу до порятунку унікальної історичної пам’ятки національного значення – тульчинського Палацу Потоцьких – OPERAFEST TULCHYN вже у перший рік проведення став безпрецедентним прикладом того, як якісна культурна подія може врятувати історію.

На започаткованому у 2017 році OPERAFEST TULCHYN у дивовижній атмосфері просто неба глядачі насолоджуються ексклюзивними прем’єрами за участю кращих українських колективів, всесвітньовідомих артистів, зірок Бродвею і Disney Entertainment, провідних солістів Польської Королівської, Віденської, Берлінської опер та інших оперних театрів світу. Тульчин завдяки фестивалю отримує  шалену зацікавленість туристів та неоціненний поштовх до розвитку.

За три роки (з 2017 по  2019 рр.) фестиваль OPERAFEST TULCHYN:

  • відвідали понад 135 тисяч глядачів
  • взяли участь 1780 солістів та музикантів зі всього світу
  • залучено інвестицій для реконструкції території Палацу та підготовки проєктно-кошторисної документації для здійснення реставраційних робіт .

OPERAFEST TULCHYN-2021 –  це потужна інвестиція у культурний ландшафт Вінниччини завдяки підтримці проєкту партнерами та амбасадорами: Українським культурним  фондом, генеральним спонсором - Благодійним фондом "МХП – Громаді", що діє та сприяє розвитку громад у 15 областях України на територіях, де провадить свою діяльність холдинг МХП, багаторічних друзів, які завжди поруч – амбасадорів фестивалю, народних депутатів України Лариси Білозір та Миколи Кучера Всі разом з головним організатором фестивалю – ГО "Інститут культурної політики" – об’єдналися для того, щоб фестиваль повернувся до Тульчина із новою мистецькою місією.

СЮРПРИЗИ КОНЦЕРТНОЇ ПРОГРАМИ: ЩОДНЯ – НОВА ТЕМАТИКА

Кожен день на фестивалі матиме свою тематику, яка підказує глядачам, постановки якого плану їх чекають:

  • Перший день, 27 серпня,  "Враження. Емоції. Почуття".
  • Другий день, 28 серпня, "Українська класика і сучасність"
  • Третій день , 29 серпня – "Золоті хіти".

Всі оперні вистави, що будуть представлені на OPERAFEST TULCHYN-2021, перекладені українською мовою.

27 серпня о 19:00 OPERAFEST TULCHYN відкриє блискавична опера-буфа "VIVA LA MAMMA (Нехай живе мама!), або Театральні порядки та безлад".

На OPERAFEST TULCHYN-2021 виступатимуть артисти з України та солісти з Канади, Польщі, Словаччини, України й Італії

Це перша в Україні постановка всесвітньовідомої комічної опери геніального Гаетано Доніцетті, що з’явилась завдяки одному з найкращих театрів України – "Київська Опера".

Ця захоплююча вистава перекреслює усталені стереотипи про те, що опери нудні і цей музичний жанр віджив своє. Вона безумовно привабить фанатів-меломанів і стане неабияким відкриттям для тих, хто вперше потрапив на оперну виставу!

Диригент-постановник – Сергій Голубничий. Режисер-постановник – Віталій Пальчиков.

На прохання глядачів 27 серпня о 22:00 на OPERAFEST TULCHYN покажуть "Історії в стилі танго".

На OPERAFEST TULCHYN-2021 виступатимуть артисти з України та солісти з Канади, Польщі, Словаччини, України й Італії

Цей дивовижний сучасний балет, що приголомшує чуттєвістю та красою, на фестивалі-2019 вперше показали у рамках нічної програми. На прохання глядачів:

Пристрасне танго на пуантах!  

"Історії в стилі танго" - вишукана та спокуслива балетна постановка про чотири доленосні історії, у кожній з яких самотні серця шукають близького собі співбесідника у подорожі по життю.  Це шалений вир пристрастей і кохання із дивовижною музикою А. П’яццолли, К. Е. Альмарана, К. Гарделя, Х. Родрігеса.

Диригент-постановник – заслужений діяч мистецтв України Ділявер Осман.

Лібрето, хореографія, постановка – заслужений артист України Артем Шошин.

На завершення першого фестивального дня о 23:30 глядачів чекає неймовірна нічна програма – нове вражаюче вогняне ексцентрик шоу "White night" знаменитого театру вогню "East fire show" (м. Харків).

На OPERAFEST TULCHYN-2021 виступатимуть артисти з України та солісти з Канади, Польщі, Словаччини, України й Італії

Саме цей театр є фіналістом шоу "Україна має талант".  Режисер-постановник — Ольга Лачко.

28 серпня о 16:00 на OPERAFEST TULCHYN буде феєрія для найменших глядачів! Фантастично-дивовижну подорож "Аліса в Країні чудес" за романом-казкою Льюїс Керрол представить Вінницький український академічний музично-драматичний театр ім. М. Садовського.

На OPERAFEST TULCHYN-2021 виступатимуть артисти з України та солісти з Канади, Польщі, Словаччини, України й Італії

Під час перегляду абсолютно всі глядачі будуть почуватися щасливими, адже це подорож у дитинство, сповнена сюрпризами, руладами і пасажами. Чаруючий світ Фантастичної Країни Чудес, світ захоплюючих пригод, невірогідних метаморфоз, експансивно-імпульсивних танців, спалах емоцій!

У цьому казковому мюзиклі живописні картини змінюються одна за одною! Аліса, Чеширський Кіт, запальний Капелюшник, манірна Чирвова Королева - всі казкові герої співають, танцюють, жартують. Більше того - наймолодші глядачі й самі стануть частиною чарівно-музичного дійства-видовища, адже будуть грати з його героями та ще й танцювати "Гасаєм коло, коло!" Інсценізація, режисура, сценографія, музичне оформлення –  заслужений артист України Петро Авраменко.

28 серпня о 19:00 у Тульчині просто неба оживе неперевершена музика Євгена Станковича, вічна історія кохання, захоплююча фантасмагорія гоголівських пригод та невичерпна сила українського фольклору – побачимо балет "Майська ніч" у виконанні "Київської Опери".

На OPERAFEST TULCHYN-2021 виступатимуть артисти з України та солісти з Канади, Польщі, Словаччини, України й Італії

У своїй оригінальній постановці хореографу Віктору Гаченку за допомогою органічного синтетичного дійства вдалося передати і животворний гоголівський гумор, і світлу поетику, й ніжні ліричні почуття. Все дійство розцвічено влучною, дотепною, вельми промовистою та насиченою тонким гумором хореографією.

Диригент-постановник – Євген Воронко. Диригент – заслужений артист України Віктор Плоскіна. Балетмейстер-постановник – Віктор Гаченко. Хормейстер-постановник – Анжела Масленнікова.

28 серпня о 21:30 на OPERAFEST TULCHYN  глядачі побачать одну з найбільш масштабних опер в українському репертуарі – "Ярослав Мудрий" Георгія Майбороди.

На OPERAFEST TULCHYN-2021 виступатимуть артисти з України та солісти з Канади, Польщі, Словаччини, України й Італії

Усіх вразить унікальне філософське узагальнення й новітнє прочитання образу Ярослава Мудрого, особистість якого й досі не стерлася з історичного літопису Європи. У опері Ярослав Мудрий постане у різні моменти свого бурхливого і наповненого подіями життя. На фоні виразних історичних подій розкриється внутрішній світ князя-мислителя, будівничого і воїна, який крок за кроком переборює підступні інтриги своїх ворогів і недругів. Про що він думав, об'єднуючи два береги Дніпра, які плани будував і як давні події перекликаються із сьогоденням? Усі відповіді на ці запитання "зашифровані" у опері "Ярослав Мудрий".

Диригент-постановник – Тарас Мартиник. Режисер-постановник – Богдана Латчук. Виконавці: солісти і Академічний симфонічний оркестр Хмельницької обласної філармонії, хор і балет Академічного ансамблю пісні і танцю "Козаки Поділля".

28 серпня рівно опівночі на фестивалі відбудеться open air прем’єра фентезі рок-опери аніме "Орфей та Еврідіка назавжди".

На OPERAFEST TULCHYN-2021 виступатимуть артисти з України та солісти з Канади, Польщі, Словаччини, України й Італії

Вистава, що з аншлагом пройшла у країнах Сходу та підкорила глядачів Дубайської опери, тепер в Україні! Ця неперевершена сучасна постановка з ексклюзивними інтерактивними декораціями та новітніми технологіями об'ємного відеоконтенту створена на авторську музику та оригінальну ідею композитора Михайла Брунського.

Взаємодія акторів з об'ємним відеозображенням протягом усього дійства створює ілюзію казкового простору та занурить глядача у давньогрецьку міфологічну історію кохання напівбога Орфея та лісової німфи Еврідіки. У постановці зібрані сім унікальних голосів – від найвищого чоловічого tenor altino до найнижчого bas profundo.

Автор і композитор - Михайло Брунський. Режисер-постановник - Богдана Латчук. проєкт "O&E Entertainment LLC" (ОАЄ, Дубай) і ТОВ "LIMILEND BUSINESS COMPANY UKRAINE".

29 серпня, о 19:00 відкриє концертна прем’єра авторської оперної програми "Bad Boys In Opera" Львівської національної філармонії та солістів з Канади, Словаччини, Польщі й Італії.

На OPERAFEST TULCHYN-2021 виступатимуть артисти з України та солісти з Канади, Польщі, Словаччини, України й Італії

Глядачі побачать одвічну боротьбу добра і зла, але, за задумом творців проекту, у кінці будуть поставлені три крапки, бо ніхто не знатиме: це буде лише одна битва чи війна, яка триває вічно…

У програмі концерту прозвучать драматичні фрагменти з опер Моцарта, Бойто, Бетховена, Верді, Пуччіні, Гуно, Мусоргського.

Диригент - заслужений діяч мистецтв України Володимир Сивохіп. Виконавці: Галицький академічний камерний хор, Академічний симфонічний оркестр Львівської національної філармонії.

29 серпня о 21:30 закриє фестиваль грандіозна прем’єра "Мюзикл-шоу" від Національної оперети України. Глядачі побачать сучасну інтерпретацію легендарних мюзиклів світу – від "Привида опери", "Чикаго" і "Хелоу, Доллі!" до "Ісус Христос - суперзірка" і "Нотр-Дам де Парі".

На OPERAFEST TULCHYN-2021 виступатимуть артисти з України та солісти з Канади, Польщі, Словаччини, України й Італії

У "Мюзикл-шоу" буде винятковим все: тонка драматична гра акторів, вишуканий спів, оригінальна хореографія, складні акробатичні трюки, видовищність багатошарового сценічного оформлення з мультиекранним оснащенням, сучасні світлові та звукові ефекти.

Режисер-постановник - народний артист України Богдан Струтинський.

Диригент-постановник - заслужений діяч мистецтв України Сергій Дідок. Балетмейстер-постановник - заслужений артист України Вадим Прокопенко. Хормейстер-постановник, диригент - заслужений діяч мистецтв України Ігор Ярошенко.

Фінішує оперне свято  яскравим феєрверком.

ПАРК ПАЛАЦУ ПОТОЦЬКИХ СТАНЕ ПАРТЕРОМ, А МІСТО ТУЛЬЧИН – ОПЕРНИМ ФОЄ

"Родзинкою" цьогорічного фестивалю стане те, що вперше територія Палацу Потоцьких буде перетворена у гігантський партер, а місто Тульчин – у велике оперне фоє, у якому кожен знайде для себе чимало цікавих подій та проєктів: фестиваль вуличних музикантів, виступи талановитих дітей і молоді, майстер-класи, екскурсії, виставки, ярмарки. Також працюватимуть креативні арт-простори.

ДЛЯ ДІТЕЙ БУДЕ ДИТЯЧИЙ МЮЗИКЛ, КОНКУРС "СТВОРЮЄМО ОПЕРНУ АБЕТКУ РАЗОМ" ТА ВІКТОРИНА ВІД ЛАРИСИ БІЛОЗІР і МИКОЛИ КУЧЕРА

Традиційно на OPERAFEST TULCHYN буде представлений дитячий сегмент, що з’явився завдяки ініціативі Лариси Білозір та Миколи Кучера, які приділяють велику увагу розвитку молодого покоління на кращих зразках високого мистецтва.

Амбасадори фестивалю цього року запрошують дітей взяти участь не лише у щорічній оперній вікторині від Лариси Білозір та Миколи Кучера.

За їхньої ініціативи також відбудеться мистецький конкурс "Створюємо оперну абетку разом!" Переможці обох конкурсних програм отримають запрошення на фантастичну музичну подорож "Аліса в Країні чудес", який у виконанні артистів Вінницького українського академічного музично-драматичного театру ім. М. Садовського буде показаний на фестивалі 28 серпня о 16:00.

Окрім цього – найкращі роботи юних художників увійдуть у друге (доповнене) видання "Дитяча оперна абетка" та будуть презентовані під час проведення фестивалю.

На OPERAFEST TULCHYN-2021 виступатимуть артисти з України та солісти з Канади, Польщі, Словаччини, України й Італії
ПЕРЕМОЖЦІ ПРОЕКТУ "OPERAFEST РЕКОМЕНДУЄ" ВРАЗЯТЬ ОПЕРНИМ МЕНЮ  

З метою інтеграції місцевого бізнесу організатори фестивалю цього року пропонують взяти участь у конкурсі на отримання відзнаки фестивалю "OPERAFEST рекомендує".

У ресторанах і готелях, що здобудуть відзнаку, у дні фестивалю пригощатимуть спеціальним оперним меню та пропонуватимуть ексклюзивні оперні послуги.

З ВІННИЦІ ЗАПУСТЯТЬ "ЧАРТЕРНУ ПРОГРАМУ"

Для забезпечення максимального комфорту  діятиме спеціальна "Чартерна програма" з Вінниці.

У дні фестивалю, 27-29 серпня, зручні й сучасні великі автобуси будуть курсувати* з кінцевої зупинки на Західному автовокзалі.

  • 27 серпня - виїзд о 17.00 (повернення у Вінницю - о 02.10); 
  • 28 серпня - виїзд о 17.00 (повернення у Вінницю - о 03.00);
  •  29 серпня - виїзд о 17.00 (повернення у Вінницю - о 01.00)

Час виїзду сплановано так, щоб глядачі побачили повну програму кожного дня фестивалю.

Всі учасники "чартерних рейсів" гарантовано отримають місця у GOLD-секторі фестивалю!

Придбати чартерні квитки можна буде з третього серпня:

  1. на офіційному сайті фестивалю https://operafest.com.ua
  2. на сайтах https://afisha.vn.ua і http://bilet.vn.ua
  3. у інформаційних центрах фестивалю, які будуть працювати з 3 серпня
  • Час роботи: з 14:00 до 19:00
  • Вінниця, вул. Театральна, 15 (1 поверх, оф. 102)
  • Тульчин, вул. Незалежності, 8 (бібліотека)

Телефон фестивалю (067)369-00-25

     4.  у касах "Афіша Вінниці":

  • у "Вінницькому універмазі" (ліве крило)
  • у тур-клубі "Бідняжка" (вул. Соборна, 7)
  • у рок-магазині "Мобі Дік"
  • у Будинку офіцерів
  • у креативному просторі "CHERDAK"

*Перевезення здійснюється ФОП Ходацький А.В. (Ліцензія на здійснення пасажирських перевезень №240 від 06.06.2019 видана Державною службою України з безпеки на транспорті (Укртрансбезпека).

ВХІД НА ТЕРИТОРІЮ ФЕСТИВАЛЮ БУДЕ З УРАХУВАННЯМ 
КАРАНТИННИХ ОБМЕЖЕНЬ

З турботою про безпеку глядачів та артистів на OPERAFEST TULCHYN-2021 будуть дотримані всі карантинні обмеження, що діятимуть на кінець серпня 2021 року.

Організатори встановлюють наступні правила:

Вхід на територію фестивалю відбувається безкоштовно у порядку живої черги у конкретний сектор, згідно наявності у ньому вільних сидячих місць.

Стоячі місця та скупчення глядачів не допускаються.

Організатори передбачають велику зацікавленість фестивальними подіями та для гарантії проходу на територію і зручності глядачів пропонують наступне:

  1. Послуга "Попереднього бронювання" місць у партерній зоні:
    • на офіційному сайті фестивалю
    • на сайті та у касах "Афіша Вінниця"
    • у інформаційних центрах фестивалю у містах Вінниця і Тульчин.
  2. Гості з інших міст можуть скористатися чартерними програмами з міста Вінниці. Цим глядачам місце бронюється автоматично.
  3. Спеціальна опція від амбасадорів фестивалю - Миколи Кучера  та Лариси Білозір:
    • Участь в оперній вікторині для дорослих через чат-боти у вайбері, за результатами якої ви зможете отримати запрошення на окремі фестивальні програми.

На території фестивалю глядачі повинні дотримуватись правил, що діятимуть під час проведення фестивалю:

  1. не скупчуватись та витримувати соціальну дистанцію;
  2. не стояти під час вистав;
  3. бажано використовувати медичні маски;
  4. обов’язкова дезінфекція рук.

У разі невиконання вимог, організатори залишають за собою право видалити глядача з території фестивалю.

Станом на сьогодні організатори та партнери фестивалю вивчають можливість експрес-тестування глядачів на відсутність Covid-19 в обмін на "медичний браслет" фестивалю. Наявність довідки про вакцинацію також дає право на отримання такого браслета.

Нагадаємо, На Вінниччині відбувся фестиваль авторської пісні “Вклонімось матері”

Embedded thumbnail for OPERAFEST TULCHYN-2021: мюзикли, фентезі рок-опера та "Історії в стилі танго"

Читайте також

У Вінниці відкрили виставку картин переможців конкурсу «Все буде Україна»
У Вінниці відкрили виставку картин переможців конкурсу «Все буде Україна»
Детальніше
Традиційний «Пироговський пікнік» у Вінниці вперше проходитиме в травні
Традиційний «Пироговський пікнік» у Вінниці вперше проходитиме в травні
Детальніше
Вінницький планетарій запрошує на музичний вечір - лунатиме саксофон і скрипка
Вінницький планетарій запрошує на музичний вечір - лунатиме саксофон і скрипка
Детальніше
Вінничан запрошують на Творче тренування
Вінничан запрошують на "Творче тренування"
Детальніше
У Вінниці для дітей провели майстерклас з писанкарства
У Вінниці для дітей провели майстерклас з писанкарства
Детальніше
У Вінниці оголосили про підозру колишньому українському музиканту, який нині підтримує терористів «днр»
У Вінниці оголосили про підозру колишньому українському музиканту, який нині підтримує терористів «днр»
Детальніше