Обереги з сухоцвітів виготовляють підопічні Вінницького терцентру

Обереги з сухоцвітів виготовляють підопічні Вінницького терцентру

11:58 15.08.2024

У Вінницькому терцентрі департаменту соціальної політики міськради продовжує працювати гурток рукоділля. На заняттях майстрині власноруч виготовляють маленькі шедеври. 

У ці серпневі дні пані старшого віку роблять панно-обереги із сушеного різнотрав’я, тканин та різних підручних матеріалів.

Влітку ми з відвідувачами гуртка заготовляли трави: ромашку, лаванду, мак, липу, троянду, а також кукурудзяне листя. Потім сушили їх, і тепер робимо декоративні панно-обереги. Прикрашаємо картини власноруч зробленими фігурками: ангелочками, ляльками, корабликами, пташками різними тваринками, – розповіла викладачка гуртка рукоділля Ніна Скворцова.

Щоб оберіг «працював», майстрині закладають у свої вироби позитив. Виготовляючи декор, думають про хороше, згадують приємні моменти життя, плекають мрії про мир і перемогу.

Готові панно авторки декору планують повісити на стіну вдома. А також залишити прикрасу в кабінеті Терцентру, де зустрічаються кожен тиждень, щоб шити, майструвати та вести бесіди.

Ніна Скворцова веде дві групи рукодільниць. Одна з них – майже повністю складається з переселенок, відвідувачів центру «ЯМаріуполь».

Відвідую гурток рукоділля в Терцентрі вже майже два роки. Наразі я майструю для нашого панно кораблик з тканини та паперу. Він нагадує мені про рідне місто – Маріуполь. Дуже сумую за морем. Сподіваюсь, що Маріуполь звільнять і ми зможемо повернутись додому, – зізнається Людмила Григорівна.

Долучайтесь до рукоділля

Гурток рукоділля у Вінницькому Терцентрі запрошує охочих людей віком 60+ долучитися. Він збирається двічі на тиждень: щовівторка та щочетверга о 10:00. 

Записатися на заняття можна за номером телефону: (0432) 67-05-90 або за адресою: вул. Соборна, 50.

Нагадаємо, у будинку культури «Вінницька централізована клубна система», що у селищі Великі Крушлинці Стадницького старостинського округу, відбулася творча майстерня з виготовлення дідуха. Організували майстер-клас у межах роботи дитячого гуртку «Умілі руки».

Читайте також

Вінничанам розкажуть як правильно користуватися гамаком
Детальніше
У Вінниці презентували початок роботи Бюро охорони об’єктів культурної спадщини громади
Детальніше
У Вінниці презентували поштову марку, присвячену ювілею Михайла Коцюбинського
Детальніше
Спадщину Коцюбинського та майбутнє літературних музеїв обговорили на форумі у Вінниці
Детальніше
Які сюрпризи чекають гостей Днів Європейської спадщини у Вінниці
Детальніше
Гурткова робота, підтримка пенсіонерів та людей з інвалідністю від вінницького Терцентру
Детальніше