На ВІННИЦіЯнському фестивалі для оборонців зібрали понад 400 тис. грн

На ВІННИЦіЯнському фестивалі для оборонців зібрали понад 400 тис. грн

16:38 16.09.2024

Напередодні Дня міста у Вінниці провели XVII ВІННИЦіЯнський фестиваль. Захід відбувся вже другий рік поспіль під символічним гаслом «Незламний», підкреслюючи не тільки стійкість українського народу, але й мистецтва, яке продовжує жити та творити, попри всі виклики війни. 

Організаторами заходу стали: ЗК «Міський Палац мистецтв» за підтримки Вінницької міської ради, департаменту культури ВМР та Міжнародного Об’єднаного Фонду Допомоги. На благодійному аукціоні під час заходу вдалось зібрати на підтримку наших оборонців понад 400 тисяч гривень.

Під час заходу відзнаку «золоті бойові слони» отримали вісім артистів-волонтерів, які за час війни дали понад сотню концертів для наших військових – як у частинах, так і в лікувальних закладах. Їхня праця та підтримка є неоціненними для морального духу українських захисників.

XVII ВІННИЦіЯнський фестиваль нагороджує саме артистів-волонтерів, які всі сили доклали для підтримки наших українських оборонців. Тому наша мета – це сказати усім їм «Дякую» за допомогу. А за допомогою благодійного аукціону зібрати якомога більше коштів для наших оборонців аби закупити акумулятори та антени для безпілотників, – зауважив директор «Міського Палацу мистецтв» Євген Майданник.

Він зазначив, що традиційною відзнакою заходу є «золоті слони», якими нагородили саме артистів.

Цього року, як і минулого, слонів прикрашають не традиційні крила, а крила мавіка. А самі вони виготовлені із гільз, – резюмує Євген Майданник.

За словами директора департаменту культури Вінницької міської ради Максима Філанчука, культурно-мистецька подія є втіленням рішучості та незламності.

Незламність духу, незламність народу і, звісно, незламність мистецтва – це три напрямки, завдяки яким організовується цей захід, він відбувається і буде відбуватися, – підкреслив посадовець.

Донатили всі охочі від учасників аукціону, благодійників з-за кордону, до гостей в залі та глядачів перед екранами. Після нагородження відбувся благодійний аукціон, де розігрували ексклюзивні лоти від відомих українців.

Найдорожчим з них стала троянда в мініатюрі, яку продали за 25 тисяч гривень. Особливістю аукціону було те, що всі суми, запропоновані учасниками торгів, подвоювалися – це стало можливо завдяки підтримці давнього друга цього заходу, Віктора Сокурова, який нині мешкає в США.

А легенда українського шоубізнесу Віктор Андрієнко представив на аукціоні статуетку «Капітана Флінта» – персонажа з культового мультфільму «Острів скарбів», в якому він озвучував Біллі Бонса. Цей лот пішов з молотка за 15 тисяч гривень.

Якщо мій персонаж врятує, хоча б одне життя, це буде для мене найкращим подарунком, – поділився актор.

Як зазначили організатори XVII незламний ВІННИЦіЯнський фестиваль – це не просто мистецька подія. Це символ незламності українського народу та його культури, яка підтримує фронт і наближає Перемогу.

Нагадаємо, сімнадцятий незламний ВІННИЦіЯнський Фестиваль відбувся у Вінниці. Другий рік поспіль фестиваль проходить під гаслом "незламний". Загалом відзнаку отримали вісім музикантів та гуртів.

Читайте також

Вінницький борщ на вишні представили на Міжнародному фестивалі гастрономії
Детальніше
Вінничанам розкажуть як правильно користуватися гамаком
Детальніше
У Вінниці злодій з банківської картки військового зняв 90 тис. грн
Детальніше
На фронті загинув Герой з Городківської громади
Детальніше
Вінницька громада прощається з командиром відділення стрілецького батальйону
Детальніше
Нацполіція створила Центри пошуку зниклих безвісти
Детальніше