На Вінниччині запланували Всеукраїнську арт-резиденцію «Три площини Барської кераміки»

На Вінниччині запланували Всеукраїнську арт-резиденцію «Три площини Барської кераміки»

11:07 21.07.2024

На Вінниччині у вересні запланували Всеукраїнську арт-резиденцію «Три площини Барської кераміки». До участі запрошують талановитих майстрів-гончарів.

Про це інформує громадська організація «Народний музей Барської кераміки».

Захід відбудеться за підтримки Українського культурного фонду та спільно із Вінницьким обласним центром народної творчості, Вінницький обласним художнім музеєм, а також громадськими організаціями - «Кращий художник», «Барський міський художній аматорський театр» та Барським гуманітарно-педагогічним коледжем ім.Грушевського, - йдеться у повідомленні.

Мета резиденції: 

  • створення простору із ресурсами для творчої самореалізації, відновлення та провадження індивідуальної мистецької діяльності, обміну досвідом, професійного росту та популяризації в Україні та закордоном представників гончарного, образотворчого та фотомистецтва з різних регіонів України, 
  • створення мистецьких робіт, об’єднаних однією темою навколо елементу нематеріальної культурної спадщини Вінниччини – Барської кераміки.

До участі у резиденції запрошуються майстри за трьома напрямками: гончарне мистецтво, образотворче мистецтво та фотомистецтво. 
Учасників резиденції безкоштовно забезпечать необхідними матеріалами для роботи — частина мистецьких робіт, створених учасниками резиденції, буде безкоштовно передаватися до зібрання Народного музею Барської кераміки. Організатори передбачили безкоштовне харчування учасників, забезпечення проживання в Барі (для митців з інших населених пунктів) та, за потреби, компенсацію транспортних витрат.

На Вінниччині запланували Всеукраїнську арт-резиденцію «Три площини Барської кераміки»

За підсумками резиденції у Вінниці проведуть виставки в обласному художньому музеї, обласному центрі народної творчості та у закладах освіти Бара. 

Мистецькі роботи та інформація про учасників резиденції увійде до двомовного (українською та англійською) презентаційного альбому, який буде розповсюджено по Україні та за кордоном.

Як приєднатись до учасників

  • Відбір учасників здійснюється на конкурсній основі. Для подання заявки на участь у резиденції просять заповнити реєстраційну форму: https://forms.gle/AjXSysfCiq1TZsao9
  • Крайня дата подачі заявки на участь: 15 серпня 2024 року, включно.
  • У разі виникнення запитань стосовно участі у резиденції – пишіть на електронну пошту barceramresidency@gmail.com або телефонуйте за номером: +38 (067) 989-07-24.

Нагадаємо, у Вінниці в обласному центрі народної творчості відкрили виставку Барської кераміки «Відродження традицій». Директор Народного музею Барської кераміки Роман Григор’єв та заступниця директора Ірина Дєдова привітали учасників заходу, який став першою окремою виставкою Барської кераміки у Вінниці за всю історію цього художнього промислу. 

Читайте також

Сотні українських та світових виробників об'єднав цьогорічний День поля «АГРОВінниця»
Детальніше
Вінничан запрошують долучитися до культурних заходів, організованих у межах проєкту EU4Culture
Детальніше
"Повернись живим": у Вінниці відкрили фотовиставку, присвячену пам'яті зниклих безвісти захисників
Детальніше
Що можна побачити в «Музеї моделей транспорту» у Вінниці
Детальніше
У Вінниці влаштують літературний перформанс-променад Intermezzo: сучасне прочитання класики
Детальніше
У Вінниці на Замковій горі провели артрефлексію напередодні Дня Незалежності
Детальніше