На Вінниччині відбувся ювілейний фестиваль мистецтв «Сурми звитяги»

На Вінниччині відбувся ювілейний фестиваль мистецтв «Сурми звитяги»

15:21 01.11.2022

У великій залі Вінницького обласного молодіжного центру «KVADRAT» за участю дітей, учнівської та студентської молоді Вінниччини 1 листопада відбувся ювілейний XX Обласний національно-патріотичний фестиваль мистецтв «Сурми звитяги».

Захід має на меті популяризацію серед дітей та юнацтва кращих зразків мистецьких творів патріотичного спрямування, що розкривають героїчний шлях національно-визвольної боротьби українського народу в XX столітті. 

Йдеться про творчу спадщину:

  • Січового Стрілецтва, 
  • Української Галицької Армії, 
  • Організації Українських Націоналістів, 
  • Української Повстанської Армії. 

Тут можна почути кращі сучасні українські молодіжні патріотичні пісні, що звучали під час Революції на Граніті, на Помаранчевому та Євромайдані, збройної боротьби українського народу проти російської агресії.

На Вінниччині відбувся ювілейний фестиваль мистецтв «Сурми звитяги»

Вікова категорія учасників – від 10 до 25 років.

Учасників прослуховують у різних номінаціях, зокрема в таких як: солісти-вокалісти; вокальні, вокально-інструментальні та вокально-хорові ансамблі; художнє читання та авторська поезія.

Українські військові сантиметр за сантиметром звільняють нашу землю від російського агресора. Ми ж, своєю чергою, всіляко підтримуємо наших захисників, які нерідко ціною власного життя дарують нам мирне небо. Завдячуючи ЗСУ сьогодні маємо чудову можливість знаходитись у цій залі та споглядати кращі творчі виступи обдарованої молоді, що пронизані повагою і любов’ю до рідної землі, – зазначила у вітальному слові до учасників фестивалю директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької обласної військової адміністрації Світлана Юзвак.

Традиційний фестиваль

Вже традиційний для вінничан Обласний національно-патріотичний фестиваль мистецтв «Сурми звитяги» є своєрідним історичним продовженням героїчної боротьби українського народу у XXI столітті за гідність, ідеали демократії, свободи й національної незалежності.

Навіть у таких важкий для країни час ми вирішили проводити фестиваль. Цьогоріч він ювілейний – двадцятий. І наймасовіший – подано 325 заявок на участь. Це свідчить про те, що країна живе. Ми боремось. Ми переможемо. Україна була, є і буде, – відзначила організаторка фестивалю, голова громадської організації «Вінницьке крайове козацьке молодіжне об’єднання «Молода Подільська Січ» Валентина Шпак-Мельник.

На Вінниччині відбувся ювілейний фестиваль мистецтв «Сурми звитяги»

У рамках фестивалю видано патріотичну збірку «Сурми звитяги: в полум’ї війни». Збірка містить відгуки спонсорів, членів журі й учасників фестивалю.

Нагадаємо, 20 серпня у Жмеринці для переселенців та жителів громади влаштували фестиваль Подільської гостинності. У цей день усіх охочих гостинно пригощали національними українськими стравами, пропонували послухати та поспівати улюблені українські хіти, взяти участь у танцювальному флешмобі, благодійному ярмарку, а на завершення дітям надали можливість розфарбувати сірі будні яскравими фарбами Холлі.

Читайте також

На Вінниччини рятувальники провели для дітей пізнавальний безпековий захід
Детальніше
У Вінниці відкрили новітній центр сімейної медицини "Medsun"
Детальніше
МУР 20 травня вразить Вінницю прем’єрою реп-мюзиклу «Ти [Романтика]»
Детальніше
У Вінницькому районі директор школи підняв руку на 13-річного учня
Детальніше
У День вишиванки двоє новонароджених вінничан отримали свій перший національний одяг
Детальніше
У Всесвітній день вишиванки у Вінниці провели флешмоб "Я люблю ЗСУ"
Детальніше