На Вінниччині створять електронний реєстр базової мережі закладів культур

На Вінниччині створять електронний реєстр базової мережі закладів культур

17:07 01.09.2024

В Україні планують створити електронний реєстр базової мережі закладів культури: перші області – Вінницька та Київська.

Про це інформує Міністерство культури та інформаційної політики України.

Кабінет Міністрів України схвалив постанову «Про реалізацію експериментального проєкту щодо запровадження Реєстру базової мережі закладів культури у Вінницькій та Київській областях», розроблену Міністерством культури та інформаційної політики України. Це рішення дозволить саме цим регіонам першими в Україні скористатися перевагами нової інформаційно-комунікаційної системи Реєстр базової мережі закладів культури, - йдеться у повідомленні.

Запровадження системи дозволить державі отримати верифіковану інформацію про всі заклади культури та заклади освіти у сфері культури, що суттєво спростить процес їх обліку. Така база даних також підвищить прозорість і ефективність управління сферою культури, а доступ до актуальної інформації стане значно швидшим і зручнішим.

МКІП активно працює над цифровізацією всіх процесів у сфері культури. Створивши такий реєстр, ми зможемо покращити координацію та управління культурною сферою на всіх рівнях, а також збільшити прозорість та доступність інформації про культурні заклади, – сказав т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв. 

Координаторами експериментального проєкту є МКІП та Держкіно, а учасниками: 

  • МКІП, 
  • Держкіно, 
  • Держмистецтв, 
  • Вінницька та Київська обласні державні адміністрації (військові адміністрації), 
  • місцеві ради та їх виконавчі органи, 
  • військові адміністрації населених пунктів у Вінницькій та Київській областях і заклади культури та заклади освіти сфери культури, що належать до сфери їх управління.

Фінансування робіт зі створення Реєстру буде здійснено коштом міжнародної технічної допомоги. Його функціонування забезпечать працівники Держмистецтв, а технічне адміністрування МКІП. 

Нагадаємо, як на культуру вплинули воєнні реалії та як вистояти та примножити її надбання. Відсьогодні у Вінниці розпочались заходи у межах проєкту EU4Culture, покликані дати відповіді на ці запитання. Різноманітні івенти, такі як лендарт, майстеркласи, перформанси, виставки та дискусії, триватимуть до 1 вересня. 

Читайте також

У Вінницькому кардіоцентрі рятують пацієнтів за допомогою новітньої технології
Детальніше
Які сюрпризи чекають гостей Днів Європейської спадщини у Вінниці
Детальніше
У Вінниці триває дводенний VinBookFest - другий день присвячений молоді
Детальніше
Вінниця до та під час війни: як змінилось святкування Дня міста та які традиції збереглись
Детальніше
До Вінниці на зберігання привезуть з Покровська пам’ятник Миколі Леонтовичу
Детальніше
У Вінниці презентували новий виставковий проєкт «Коцюбинський: деколонізація»
Детальніше