Місце, де зупинився час: найпопулярніша екскурсія у Вінниці - Єрусалимкою

Місце, де зупинився час: найпопулярніша екскурсія у Вінниці - Єрусалимкою

13:22 16.06.2023

У середмісті Вінниці зберігся квартал, відомий як "Єрусалимка", який має глибокі історичні зв'язки з єврейською спільнотою. Цей мікрорайон колись був домом для багатьох єврейських сімей і мав важливе значення для єврейської культури та соціального життя Вінниці.

На вулицях "Єрусалимки" збереглися старовинні будівлі, синагога, меморіальні об'єкти та пам'ятники, а ще тут живуть люди, що мають цікаві історії з життя району. Саме тому Офіс туризму Вінницької міської ради запровадив тут одну з екскурсій, що дуже сподобалась гостям та мешканцям Вінниці. Тут можна почути історії про різні вінницькі єврейські родини, про їх багатство і бідність, щастя та працьовитість, а також про талановитих, але маловідомих особистостей.

Екскурсію "Легенди Вінницької Єрусалимки + Смачна єврейська кухня" можна замовити індивідуально або для груп. Колорит і поєднання стилів формують особливу атмосферу кварталу, а післясмак - тематична вечеря в історичному пабі "Кінь у Протигазі". Організатором екскурсії є гідеса Оксана Роздорожнюк, яка з радістю розповіла деталі про цей особливий район у студії "Світанку". 

Читайте також

Діти полеглих Захисників і Захисниць з Вінниці відпочивали у польському таборі
Детальніше
Вінничани взяли участь у мистецькому заході "Зустрічі на зеленій галявині"
Детальніше
У Вінниці для дітей Захисників і ВПО влаштували екскурсію на «Вервольф» та в музей-садибу Пирогова
Детальніше
МУР 20 травня вразить Вінницю прем’єрою реп-мюзиклу «Ти [Романтика]»
Детальніше
Вінничанка створила перші в світі ляльки-мотанки в зріст людини
Детальніше
У Всесвітній день вишиванки у Вінниці провели флешмоб "Я люблю ЗСУ"
Детальніше