Майстер-клас з пісочної анімації та виготовлення ляльок-мотанок провели у Вінницьких Хуторах

Майстер-клас з пісочної анімації та виготовлення ляльок-мотанок провели у Вінницьких Хуторах

16:37 30.08.2024

30 серпня працівники та підопічні Вінницького терцентру департаменту соціальної політики ВМР провели виїзний майстер-клас у Вінницьких Хуторах. 

Під час заходу просто неба місцевих діток вчили робити традиційну ляльку-мотанку. Також провели арттерапевтичне заняття з пісочної анімації. Події відбулись у межах проєкту «Мобільна група творчого натхнення».

У Терцентрі діє гурток рукоділля, підопічні якого завжди плідно працюють, створюючи маленькі шедеври. Щоб популяризувати культуру хендмейд виробів та залучити до творчості ще більше людей, ми влаштовуємо майстер-класи на приєднаних до Вінниці територій. Сьогодні такий провели у Вінницьких Хуторах. Бачимо, інтерес з боку місцевих жителів. Особливо така активність сподобалась діткам, оцінили її й батьки, – розповіла завідувачка відділення денного перебування Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування Ганна Ковбенко.

Ляльку-мотанку усіх охочих вчила робити викладачка гуртка рукоділля Ніна Скворцова. Вона розповіла і про історію традиційного оберега. А також крок за кроком вчила виготовляти виріб власноруч.

Пісочна анімація, яку теж організували для жителів Вінницьких Хуторів, - це корисна арттерапевтична методика. Вона залучає дрібну моторику, що дуже корисно для людей будь-якого віку, а також заспокоює моральний стан.

Дізнайтесь більше про майстер-класи

Проєкт «Мобільна група творчого натхнення» триває. А виїзні майстер-класи Терцентр влаштовуватиме і надалі. Деталі – за номером телефону: 67-05-90.

Нагадаємо, у будинку культури «Вінницька централізована клубна система», що у селищі Великі Крушлинці Стадницького старостинського округу, відбулася творча майстерня з виготовлення дідуха. Організували майстер-клас у межах роботи дитячого гуртку «Умілі руки».

Читайте також

Які сюрпризи чекають гостей Днів Європейської спадщини у Вінниці
Детальніше
На Вінниччині водійка протаранила електроопору, загинула малолітня пасажирка
Детальніше
Історія мікрорайонів Вінниці: легенди та сучасність
Детальніше
Вінниця до та під час війни: як змінилось святкування Дня міста та які традиції збереглись
Детальніше
У Тульчинському районі в ДТП постраждали двоє малолітніх пасажирів Toyota Camry
Детальніше
Капітальний ремонт у Вінницько-Хутірському ліцеї: нові парти, сучасні класи та оновлений дах
Детальніше