Кашу «Зозулю» внесли до переліку нематеріальної культурної спадщини України

Кашу «Зозулю» внесли до переліку нематеріальної культурної спадщини України

19:59 28.02.2024

Пшоняна каша на молоці, з маком маслом та солодкою яєчною заливкою – «Зозуля». Її понад сто років готують у Дашківцях, що на Вінниччині.

Ця Подільська страва стала об'єктом нематеріальної культурної спадщини України.

Нагадаємо, Катерина Олійник з Вінниччини від початку повномасштабного вторгнення готує обіди для бійців. Їжу вирішила робити у реторт-пакетах, які варто лиш герметично запакувати та піддати обробці в автоклаві.

Embedded thumbnail for Кашу «Зозулю» внесли до переліку нематеріальної культурної спадщини України

Читайте також

Вінницьке кафе готує смачні гарячі обіди для поранених у шпиталі
Вінницьке кафе готує смачні гарячі обіди для поранених у шпиталі
Детальніше
Запрошують на пішохідну екскурсію “Мистецькі історії вінницьких вулиць”
Запрошують на пішохідну екскурсію “Мистецькі історії вінницьких вулиць”
Детальніше
На Вінниччині влаштували благодійний фестиваль рушника-оберега
На Вінниччині влаштували благодійний фестиваль рушника-оберега
Детальніше
У Вінниці обговорюватимуть постать видатного поета доби «Розстріляного відродження»
У Вінниці обговорюватимуть постать видатного поета доби «Розстріляного відродження»
Детальніше
На Вінниччині дослідники визначають місце народження легендарного козацького полководця
На Вінниччині дослідники визначають місце народження легендарного козацького полководця
Детальніше
У Вінниці відкрили виставку Василя Корчинського «Світ, у якому я живу»
У Вінниці відкрили виставку Василя Корчинського «Світ, у якому я живу»
Детальніше