Кашу «Зозулю» внесли до переліку нематеріальної культурної спадщини України

Кашу «Зозулю» внесли до переліку нематеріальної культурної спадщини України

19:59 28.02.2024

Пшоняна каша на молоці, з маком маслом та солодкою яєчною заливкою – «Зозуля». Її понад сто років готують у Дашківцях, що на Вінниччині.

Ця Подільська страва стала об'єктом нематеріальної культурної спадщини України.

Нагадаємо, Катерина Олійник з Вінниччини від початку повномасштабного вторгнення готує обіди для бійців. Їжу вирішила робити у реторт-пакетах, які варто лиш герметично запакувати та піддати обробці в автоклаві.

Embedded thumbnail for Кашу «Зозулю» внесли до переліку нематеріальної культурної спадщини України

Читайте також

Вінничан запрошують відвідати майстер-клас із виготовлення дідуха
Вінничан запрошують відвідати майстер-клас із виготовлення дідуха
Детальніше
Вінничан попереджають про небезпечні для здоров'я чашки китайського виробництва
Українців попереджають про небезпечні для здоров'я чашки китайського виробництва
Детальніше
Ямпільські танцюристи здобули ІІ премію на міжнародному фестивалі
Ямпільські танцюристи здобули ІІ премію на міжнародному фестивалі
Детальніше
У Вінниці презентують наукову працю «Топографічний опис Подільської губернії»
У Вінниці презентують наукову працю «Топографічний опис Подільської губернії»
Детальніше
У Вінниці відбулося відкриття виставки «Вишита сорочка традиції та сучасність»
У Вінниці відбулося відкриття виставки «Вишита сорочка: традиції та сучасність»
Детальніше
Вінничан запрошують у новий тур Поділлям «Різдвяний хлібчик»
Вінничан запрошують у новий тур Поділлям «Різдвяний хлібчик»
Детальніше