Кашу «Зозулю» внесли до переліку нематеріальної культурної спадщини України

Кашу «Зозулю» внесли до переліку нематеріальної культурної спадщини України

19:59 28.02.2024

Пшоняна каша на молоці, з маком маслом та солодкою яєчною заливкою – «Зозуля». Її понад сто років готують у Дашківцях, що на Вінниччині.

Ця Подільська страва стала об'єктом нематеріальної культурної спадщини України.

Нагадаємо, Катерина Олійник з Вінниччини від початку повномасштабного вторгнення готує обіди для бійців. Їжу вирішила робити у реторт-пакетах, які варто лиш герметично запакувати та піддати обробці в автоклаві.

Читайте також

У Вінниці проведуть безкоштовний семінар з безбар’єрності для сфери HoReCa
Детальніше
У Вінниці презентували поштові марки, присвячені маршруту Camino Podolico
Детальніше
Культурний маршрут Європи: у Вінниці відкрили атрибут початку Подільського шляху святого Якова
Детальніше
Вінницький ансамбль «Радість» підкорив своїми виступами глядачів Франції та Польщі
Детальніше
У Вінниці презентували виставку ілюстрацій до повісті Коцюбинського «Тіні забутих предків»
Детальніше
Смачно поїсти за донат: у вінницькій млинцевій щовівторка проводять благодійну акцію
Детальніше